Naar artikel

Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland: haal het meeste uit jouw reis

Het weer in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met ons eigen klimaat. Het grote verschil is dat de seizoenen omgedraaid zijn. Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor het in de Nederlandse winter zomer is in Nieuw-Zeeland. Ook dag en nacht zijn omgedraaid. Dit is wat je moet weten over de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland.

Zomer in Nieuw-Zeeland

Van december tot en met maart is het zomer. De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland valt in deze maanden. De temperaturen liggen tussen de 20 en 25 graden Celsius, de zon schijnt op veel plekken volop en er valt weinig regen. Hierdoor zijn buitenactiviteiten aangenaam in deze maanden en ook zijn de stranden op hun best. Tot eind februari is het nog hoogzomer en geniet je van heerlijke temperaturen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor onder andere tours, huurauto's, campers en accommodatie hoger liggen in het hoogseizoen. De Nieuw-Zeelanders zelf hebben vakantie tussen kerst en midden januari, waardoor dit de drukste periode is.

Ook is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland afhankelijk van de plek die jij bezoekt. Hoe verder je naar het zuiden reist, des te koeler het wordt. Op het Noordereiland ligt de gemiddelde temperatuur net wat hoger dan op het Zuidereiland. Wel valt in het noorden meer regen, waardoor het overdag in de zomer gemiddeld warmer is op het Zuidereiland. Het noorden van Nieuw-Zeeland, waar je onder andere de Bay of Islands vindt, heeft een subtropisch klimaat.

Wintersport in Nieuw-Zeeland

Wil jij je rondreis door Nieuw-Zeeland combineren met een paar dagen wintersport? Dan is het laagseizoen een aantrekkelijke periode. Van juni tot en met augustus is het winter in Nieuw-Zeeland. De temperaturen liggen lager en de dagen zijn een stuk korter. Daarentegen is het veel rustiger, kun je goedkoper reizen en ziet de natuur er prachtig uit. In juni zijn over het algemeen alle skigebieden geopend. Skigebied Mt. Hutt is erg geliefd bij beginners en families. Er ligt 40 kilometer aan pistes en de meeste afdalingen zijn niet al te moeilijk. Daarnaast is het skigebied zeer sneeuwzeker en zie je op heldere dagen zelfs de Grote Oceaan liggen.

Bekijk hier alle reizen naar Nieuw-Zeeland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, de wereld in het klein: van majestueuze fjorden tot subtropische regenwouden. Van Europees beïnvloede steden tot vulkanische maanlandschappen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Huur een auto met ledenvoordeel
Nu€10,-korting

Huur een auto met ledenvoordeel

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.