Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Twee bijzondere eilanden

Nieuw-Zeeland heeft op beide eilanden veel te bieden. De natuur is adembenemend mooi. De Lord of the Rings landschappen zullen je nog lang bij blijven... 

Milford Sound

Deze betoverende plaats is in alle rust te bezoeken via verschillende tours die georganiseerd worden vanuit Queenstown of Te Anau. Per boot of kajak vaar je langs de bergen, vaak in gezelschap van mistwolken die het geheel tot een sprookjesachtige beleving maken. Er leven zeeleeuwen, glimwormen en allerlei bijzondere vogels. Ga op zoek naar de bijzondere flora en fauna van deze streek.  


Queenstown

Dit stadje ligt op het Zuidereiland en staat bekend om de sportactiviteiten die hier worden uitgevoerd. Je kunt hier onder andere mountainbiken, klimmen, raften, skiën en voor de lefhebbers onder ons bungeejumpen of skydiven. Dit alles gecombineerd met spectaculaire uitzichten. Queenstown bruist van energie en mogelijkheden. Vergeet niet de beroemde hamburgertent Fergburger te bezoeken, volgens velen kun je daar de beste hamburgers van de wereld krijgen en het is een begrip onder reizigers, daardoor is het er altijd druk!

Rotorua

Op het Noordereiland bevindt zich een plaatsje in een geisergebied. De meren en rivierstromen zijn verbazingwekkend. De geur van rotte eieren neem je op de koop toe, dit komt door de waterstof zwavelgras. Het maakt de ervaring niet minder bijzonder. Een echte aanrader voor wie Nieuw-Zeeland bezoekt.

Abel Tasman

In het noorden van het Zuidereiland ligt het Nationaal Park Abel Tasman. Dit prachtige park ligt twee uur van de stad Nelson. De bekendste activiteiten die hier verricht worden zijn wandelen, mountain biken en kajakvaren. Het park grenst aan de kust. 

Rondreizen Nieuw-Zeeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Nieuw-Zeeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Nieuw-Zeeland van FOX