Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Nieuw-Zeeland

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland. Ontdek of inentingen verplicht zijn en hoe het zit met betalen. Het land van de kiwi’s staat bekend om de prachtige natuur: Bay of Islands biedt gouden kustlijnen en Kaikoura is de plek om walvissen te spotten. Ook het op vulkanen gebouwde Auckland en de met gloeiwormen verlichte Waitomo Caves zijn werelds. Boek een meerdaagse groepsreis of singlereis door de prachtige natuur. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland.

Zien en doen in Nieuw-Zeeland

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, de wereld in het klein: van majestueuze fjorden tot subtropische regenwouden. Van Europees beïnvloede steden tot vulkanische maanlandschappen.

De mooiste natuur van Nieuw-Zeeland

De spectaculaire natuur van Nieuw-Zeeland, nergens heb je zo veel verschillen in klimaat en landschap. Van tropische stranden en regenwouden tot besneeuwde bergtoppen en gletsjers.

Alle inspiratie voor Nieuw-Zeeland

Zin om je onder te dompelen in alles wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Nieuw-Zeeland

Reusachtige gletsjers, beboste bergen, prachtige Alpen en parelwitte stranden; nergens ter wereld vind je zoveel natuurschoon als tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland. Ontmoet de gastvrije kiwi's en beleef een onvergetelijke vakantie in de natuur.

Bereid je reis naar Nieuw-Zeeland goed voor

Ga je zelf de weg op met een huurauto in Nieuw-Zeeland? Houd er dan rekening mee dat je links rijdt en rechts inhaalt. Als je rechtsaf wilt slaan op een drukke weg, is het toegestaan om op de linkerkant van de weg te wachten op een rustig moment voordat je rechtsaf gaat.

Vakantie in Nieuw-Zeeland: tips en bezienswaardigheden

Natuurliefhebbers genieten volop van de indrukwekkende landschappen met vele fjorden en gletsjers. Maak bijvoorbeeld een boottocht bij Kaikoura om zeevogels, walvissen en dolfijnen te spotten. Op het schiereiland Otaga broedt, als enige plek ter wereld, de albatros. Kom vervolgens tot rust in de thermen bij Rotorua, Maruia Springs of Hanmer Spring. Plan daarna een treinrit met de TranzAlpine van Christchurch naar Greymouth, dwars door de zuidelijke Nieuw-Zeelandse Alpen. In het Te Papa Tongarewara Museum of New Zealand maak je kennis met de Maorikunst.

Bekijk het reisaanbod naar Nieuw-Zeeland

Wil je Nieuw-Zeeland zelf bezoeken? Bekijk het aanbod prachtige rondreizen. Het is zowel mogelijk om met een groep een rondreis te maken, als individueel Nieuw-Zeeland met een comfortabele huurauto te ontdekken.