Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Nederland

In Nederland zijn benzine, diesel en lpg bij elk tankstation verkrijgbaar en heb je ook ruim voldoende openbare laadpunten. Lees hier waar je rekening mee moet houden bij het tanken en laden. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Nederland en andere Europese landen.

Verkrijgbare brandstoffen

Goedkoper tanken

In Nederland tank je in het weekend gewoonlijk goedkoper dan doordeweeks en de prijzen zijn op maandag meestal het hoogst. Check de gratis ANWB Onderweg app  waar je de goedkoopste (groengekleurde) tankstations in de buurt kunt vinden. Lees ook anwb.nl/auto/goedkoop-tanken.

Betalen met een pas

Bij een tankautomaat wordt vaak een borg van bijvoorbeeld € 200 op je rekening gereserveerd om je saldo te controleren en het kan dan enkele minuten, maar soms ook langer duren voor je het gereserveerde bedrag weer kunt gebruiken.

Verkeerd getankt

Heb je bijvoorbeeld benzine in een dieselauto gedaan of per ongeluk E85 getankt in een gewone benzineauto, start je auto dan niet of zet je auto zo snel mogelijk aan de kant en bel de wegenwacht. Meer informatie, zie ook anwb.nl/verkeerde-brandstof-getankt.

Route-informatie

Files

  • Er wordt door de ANWB-presentatoren verkeersinformatie uitgezonden via o.a. de landelijke publieke omroepen (NPO Radio 1, 2 en 4) en diverse commerciële en regionale radiozenders. Zie anwb.nl/radiofrequenties voor het complete overzicht.
  • Op anwb.nl/verkeer vind je kaartjes met de actuele situatie op de Nederlandse wegen. Verkeersmeldingen kun je ook via @ANWBverkeer en @ANWBeuropa volgen op Twitter.
  • Tip: De ANWB Onderweg app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt. Denk hierbij aan verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een betrouwbare routeplanner en parkeertarieven in meer dan 160 gemeentes.

Download de ANWB Onderweg app 

Werkzaamheden

Bekijk een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden in Nederland.

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 de verkeersdruktekalender.

Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Nederland

Met Wegenwacht Service is de beste pechhulp altijd dichtbij. 900 wegenwachten staan voor je klaar om je weer op weg te helpen. 

Hulp inschakelen

  • Bel de ANWB Alarmcentrale: +31 70 314 14 14.
  • Of vraag om hulp via de ANWB Wegenwacht Pechhulp app - Druk op de knop Pech melden en de rest wijst zich vanzelf.
  • Let op: Bel het alarmnummer 112 bij een ongeval, bij acuut gevaar of als de auto met pech op een gevaarlijke plek staat.

Overnachten langs de route

In de ANWB Routeplanner vind je overnachtingsmogelijkheden bij het plannen van je route. Je hebt keuze uit campings en hotels.

1. Vul je route in 
2. Klik onder de kaart op het kopje "Hotels & Campings"
3. Kies een hotel over camping langs jouw route 

ANWB Kampeerkaart CKE

Op de meeste campings wordt de ANWB Kampeerkaart CKE als legitimatiebewijs geaccepteerd. Het inchecken met een CKE gaat sneller en campings die deelnemen aan het CKE-programma geven bovendien vaak korting. Neem naast de CKE een paspoort of ID-kaart mee, er kan om gevraagd worden.

Milieuzones & milieustickers in Nederland 
Ga je met de auto door Nederland? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.
Tolwegen & tolvignetten in Nederland 
Nederland heeft geen tolwegen. Voor enkele tunnels en een brug moet wel tol betaald worden.
Verkeersregels in Nederland 
Bekijk hier de belangrijkste verkeersregels, maximumsnelheden en verplichte items in de auto in Nederland.

Handig voor je vakantie in Nederland

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.