Naar artikel

Vervoer naar Parijs

De trein is ideaal

Parijs ligt net dichtbij genoeg om er met de auto heen te gaan, en net ver genoeg voor het vliegtuig. Toch blijft de trein ideaal. De mogelijkheden voor vervoer naar Parijs op een rij.

Met de auto naar Parijs

Met de auto naar Parijs rijden kost je, mits geen files, een uur of vijf. Utrecht - Parijs is zo’n 470 kilometer. Eenmaal in de stad is de auto een probleem. Je hebt er niet veel aan EN je moet ‘m ergens kwijt. Parkeren in het centrum kost een hoop. Kijk voor locaties en tarieven van parkeergarages op parkingsdeparis.com, daar is het ook mogelijk om vooraf parkeerplaatsen te reserveren (zonder extra kosten).  

Met het vliegtuig naar Parijs

Vliegen naar Parijs wordt steeds goedkoper. Het is verstandig om tickets te vergelijken. Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek blijkt dat je het beste kunt boeken op een zondag?

Met de bus naar Parijs

De bus behoort ook tot de mogelijkheden. De Franse spoorwegen (!) rijden met de OUIBUS dagelijks tussen Amsterdam en Parijs. Reistijd is ongeveer 7 uur. De OUIBUS is comfortabel (gratis draadloos internet, stopcontacten), en er zijn er vier per dag. Ze vertrekken vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is een directe nachtlijn en een daglijn met tussenstop in Lille. Uitstaphalte in Parijs is Gare de Paris-Bercy. 

Een andere busdienst is Eurolines, met opstapplaatsen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda en Den Bosch. Reistijd vanaf Utrecht zeven uur en een kwartier. 

Een derde busdienst is FlixBus. De boodschap van FlixBus is het aanbieden van betaalbare busreizen (ook binnen Nederland), een uitgebreid routenetwerk en goede, moderne service (mobiele app, gratis WiFi, veel beenruimte etc.). 

Met de trein naar Parijs

De trein gaat snel, je hoeft niet in te checken en heeft nog een voordeel: je landt midden in Parijs. De trein is het ideale vervoermiddel om naar Parijs te gaan. Zeker vanuit de Randstad. De hogesnelheidstrein Thalys rijdt van Amsterdam Centraal, via Schiphol en Rotterdam Centraal naar Paris Gare du Nord. De reistijd vanaf Amsterdam is 3 uur en 18 minuten, vanaf Rotterdam 2 uur en 36 minuten. 

Boek je treinreis naar Parijs

Je kunt ook kiezen voor een verzorgde stedentrip naar Parijs met onze partner Stedentrips.nl. Deze aanbiedingen zijn inclusief treinreis.

Makkelijk naar Parijs? Boek een verzorgde stedentrip!

Wil je naar Parijs, maar heb je geen zin om zelf een hotel te zoeken en vervoer te regelen? Kies voor een compleet verzorgde stedentrip naar Parijs met onze partner Stedentrips.nl. Altijd inclusief hotel, vervoer én gratis extra's.

Bekijk top 10 aanbiedingen Parijs

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!