Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar Parijs

De trein is ideaal

Parijs ligt net dichtbij genoeg om er met de auto heen te gaan, en net ver genoeg voor het vliegtuig. Toch blijft de trein ideaal. De mogelijkheden voor vervoer naar Parijs op een rij.

Met de auto naar Parijs

Met de auto naar Parijs rijden kost je, mits geen files, een uur of vijf. De afstand van Utrecht naar Parijs is zo’n 470 kilometer. Eenmaal in de stad is de auto een probleem. Door de enorme verkeersdrukte in de stad hebt je er niet veel aan én je moet ‘m ergens kwijt. Parkeren in het centrum is een kostbare zaak (€ 3,- tot € 6,- per uur). Kijk voor locaties en tarieven van parkeergarages op parkingsdeparis.com, daar is het ook mogelijk om vooraf parkeerplaatsen te reserveren (zonder extra kosten).

Met het vliegtuig naar Parijs

Parijs heeft drie vliegvelden: Charles de Gaulle, Orly en Le Bourget dat alleen gebruikt wordt zakelijke vluchten. Vanuit Nederland is het alleen mogelijk om vanuit Amsterdam te vliegen. Je kunt dan landen op Charles de Gaulle Airport of Parijs Orly. Vanaf Charles de Gaulle moet je rekening houden met vrij veel extra reistijd om in het centrum van Parijs te komen. Maar als je bijvoorbeeld naar Disneyland Parijs gaat, is dit vliegveld juist wél weer handig. Vanuit Orly ben je weer sneller in het hartje van Parijs.
Een vlucht naar Parijs duurt ongeveer 30 minuten. Het is verstandig om tickets te vergelijken. Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek blijkt dat je het beste kunt boeken op een zondag?
Meer info over de Parijse vliegvelden.

Met de bus naar Parijs

De bus behoort ook tot de mogelijkheden. Met de BlaBlaBus (voorheen OUIBUS) kun je dagelijks van Amsterdam of Den Haag/ Rotterdam naar Parijs reizen. Reistijd is ongeveer 8 uur. De BlaBlaBus (onderdeel van het Franse autodeelplatform BlaBlaCar) is comfortabel (gratis draadloos internet, stopcontacten en een meertalige chauffeur), en er zijn er meerdere per dag. Ze vertrekken vanaf Amsterdam Sloterdijk of vanuit het Centraal Station van Den Haag of Rotterdam. Uitstaphalte in Parijs is het Parc de Bercy in de buurt van station Paris Bercy en metrostation Bercy.

Een andere busdienst is FlixBus. De boodschap van FlixBus is het aanbieden van betaalbare busreizen (ook binnen Nederland), een uitgebreid routenetwerk en goede, moderne service (mobiele app, gratis WiFi, veel beenruimte etc.). Flixbus heeft opstapplaatsen in Amsterdam (meerdere mogelijkheden), Arnhem, Enschede, Groningen, Nijmegen en Utrecht. De reistijd vanaf Utrecht bedraagt ruim zes uur, maar is afhankelijk van de rit. In Parijs word je afgezet bij Bercy Seine (dezelfde halte als de BlaBlaBus) en ben je met de metro in een mum van tijd in hartje Parijs.

Met de trein naar Parijs

De trein gaat snel, je hoeft niet in te checken en heeft nog een voordeel: je ‘landt’ midden in Parijs. De trein is hét ideale vervoermiddel om naar Parijs te gaan. Zeker vanuit de Randstad. De hogesnelheidstrein Thalys rijdt tien keer per dag van Amsterdam Centraal, via Schiphol en Rotterdam Centraal naar Paris Gare du Nord. De reistijd vanaf Amsterdam is 3 uur en 18 minuten, vanaf Rotterdam 2 uur en 37 minuten. 
Vroeg reserveren heeft zin, want er zijn al tickets te koop vanaf € 35,- voor een enkele reis maar wie lang wacht kan zomaar tot € 135,- kwijt zijn.
Meer info: nsinternational.com


Makkelijk naar Parijs? Boek een verzorgde stedentrip!

Wil je naar Parijs, maar heb je geen zin om zelf een hotel te zoeken en vervoer te regelen? Kies voor een compleet verzorgde stedentrip naar Parijs met onze partner Stedentrips.nl. Altijd inclusief hotel, vervoer én gratis extra's.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.