Tips bij het boeken van je vliegticket

Op zoek naar vliegtickets en wil je een betere prijs, meer comfort en meer voorpret? Met deze handige tips haal je meer uit je vliegticket.

1. Mix & Match

De grootste kans op een goedkoop ticket heb je door zo’n 4 tot 3 maanden voor vertrek te boeken. Wie pas later zin krijgt er even uit te vliegen doet er goed aan 8 tot 5 weken voor vertrek een vliegticket te boeken, dan komen de ‘ bodemtarieven’ in zicht. Handig: op www.skyscanner.nl vind je de optimale boekmomenten voor 8 populaire bestemmingen.

2. Hoe ver vooruit boeken?

Skyscanner zocht uit: de goedkoopste vluchten boek je gemiddeld 8 weken van tevoren. 

3. Beste en slechtste stoelen

SeatGuru brengt feilloos in kaart welke stoelen van jouw vlucht meer been- en/of bagageruimte hebben en welke de beste armleuningen bezitten. Ook zie je direct welke plekken je beter kunt vermijden. Over het algemeen bieden stoelen voorin bij de ingang naast het gangpad voldoende beenruimte. Bovendien heb je daar als eerste een hapje en drankje van de steward(ess).

4. Mis het niet: schrijf je in voor nieuwsbrieven

Via nieuwsbrieven ben je als eerste op de hoogte van aanbiedingen. Het Skyscanner Prijsalarm alarmeert je bijvoorbeeld bij prijsdalingen van jouw bestemming. 

5. Meer voorpret voor je geld met een 'blind-break'

Laat blind-break-organisatie srprs.me eens de bestemming kiezen. Goede prijs/kwaliteit verzekerd én de voorpret is ongeëvenaard!

Deze organisaties regelen zo'n blind-break voor je:

6. Boek op zondag

Expedia en Airlines Reporting Corporation analyseerden de prijzen van een miljard vluchten. Uit dit onderzoek komt naar voren dat vluchten geboekt op zondag het goedkoopst zijn.

7. Boek je vliegticket met een creditcard

Als je je vliegticket boekt, betaal dan met een creditcard. Dan ben je in de meeste gevallen verzekerd indien de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Heb je nog geen creditcard? Bekijk dan eens de ANWB Creditcard, de voordeligste creditcard voor leden.

Meer info over de ANWB Creditcard

8. Vergeet je koffer niet

Het is slim om je koffer vooraf te boeken. Sowieso betaal je vaak al een klein vermogen om een koffer mee te mogen nemen. Twee koffers van 20 kilogram mee in het hoogseizoen aan boord kost je zomaar € 150 per retour. Nog kwalijker is dat bedragen bij veel maatschappijen ook nog eens verdubbelen wanneer je je bagage pas incheckt op de luchthaven. Beslis daarom vooraf hoeveel koffers je wilt inchecken. TIP: deel één koffer met zijn tweeën of reis alleen met handbagage.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Dossier: zó vlieg je het goedkoopst
Slim op reis: Vliegen met alleen handbagage
Tips en aanbiedingen vliegvakantie
Parkeren op Schiphol