Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar de Provence

De Provence is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto, als de trein of het vliegtuig. Waar moet je rekening mee houden en hoe lang duurt dat?

Met het vliegtuig naar de Provence

De internationale luchthavens in de Provence liggen bij Marseille en Toulon. Vanuit Nederland zijn er diverse vliegtuigmaatschappijen die na ongeveer twee uur vliegen landen in deze populaire Franse vakantieregio. KLM (Air France) en easyJet vliegen rechtstreeks naar Marseille. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Toulon. Ryanair vliegt enkele malen per week ook vanaf Eindhoven naar Marseille.

Andere luchthavens die niet ver van de Provence liggen zijn Nice en Nîmes. Vooral Nice kan interessant zijn omdat er veel low-cost maatschappijen, ook vanuit Nederland, op vliegen. Nîmes is vanuit Nederland niet per vliegtuig te bereiken, maar wel vanuit bijvoorbeeld Charleroi.

Met de trein naar de Provence

De Thalys rijdt dagelijks en zeer frequent vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam in 3.20 uur naar Parijs (aankomst Gare du Nord). Vervolgens rijdt de Franse hogesnelheidstrein TGV vanaf Gare de Lyon verder in zuidelijke richting. Vanaf Parijs is het met een rechtstreekse verbinding nog ongeveer drie uur ‘treinen’ naar Marseille Saint-Charles. Vanaf dit hoofdstation is het centrum op loopafstand. Meer info op nsinternationaal.nl en tgveurope.nl.

Met de auto naar de Provence

De snelste route naar de Provence gaat via Luxemburg, Dijon, Lyon en Avignon. In Frankrijk moet op veel snelwegen tol worden betaald. Dit kan bij de tolpoorten met contant geld, creditcard of een tolbadge. Let op: betalen met een gewone bankpas is niet bij alle tolpoorten mogelijk! Er bestaan plannen om de tolpoorten te vervangen door een automatisch kentekensysteem wat de doorstroom bevordert. Lees hier meer informatie over tol betalen.
De afstand Utrecht – Marseille is ongeveer 1200 kilometer. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Reisgids Provence online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Provence natuurlijk nog veel meer moois. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:
ANWB Extra Gids Provence
Wandelgids Provence

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.