ANWB Routeplanner Frankrijk

Met de auto naar Frankrijk

Veel natuurschoon, diverse culturele bezienswaardigheden, heerlijk klimaat en goed bereikbaar: Frankrijk is bij uitstek een fijn land voor een autovakantie. Zelfs vanaf de snelweg kan je genieten van groene bergen, indrukwekkende bruggen en imposante kasteelruïnes. Degene die een stapje verder willen gaan en van alternatieve routes houden, kiezen in de routeplanner voor de optie ‘geen snelwegen’.

Route Frankrijk plannen

Vooral in de zomervakantie staat Frankrijk bekend om haar files en de beruchte zwarte zaterdagen kan je dan ook het beste mijden. De bekendste ‘vakantieroute’ is de Route du Soleil, van Parijs naar Marseille. De wegen in Frankrijk worden goed onderhouden en daar moet je dan ook tol voor betalen. Je kan de route zo plannen dat je de tolwegen zoveel mogelijk ontwijkt door in de routeplanner de optie ‘geen tolwegen’ aan te vinken.

Tips voor tijdens de route naar Frankrijk

Met de tolbadge rijd je snel door tolpoortjes heen en kom je nog sneller op de plaats van bestemming. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie van je eigen route naar Frankrijk kan meenemen.