Voorbereiding kamperen Frankrijk

Goed voorbereid naar Frankrijk

Frankrijk is zo veelzijdig dat je er alles kunt vinden wat je wenst. Het is een groot land met een gevarieerd landschap; golvende graanvelden, beboste heuvels, velden vol zonnebloemen of lavendel, besneeuwde bergen en eindeloos lange stranden. Ga je kamperen in Frankrijk? Bereid je dan goed voor met onze praktische informatie en tips. Van de Franse verkeersregels tot aan de Franse gezondheidszorg en van de toltarieven tot aan de regels bij de douane, je vindt hier alles wat je nodig hebt.

Bereid je kampeervakantie naar Frankrijk goed voor

Tol in Frankrijk

Tol in Frankrijk

In Frankrijk betaal je tol. Maar wist je dat je in andere tariefklasses valt als je een aanhanger meeneemt en wanneer je in een camper rijdt? Bekijk ons toloverzicht.

Tolbadge Frankrijk

Met de Tolbadge Frankrijk kun je gemakkelijk elektronisch betalen op de snelweg. Zo kom je nog sneller op de camping aan!

Brandstofprijzen Frankrijk

Wat kost een liter benzine en diesel in Frankrijk? Bekijk op deze pagina alle prijzen van Frankrijk in ons overzicht.

Ook handig voor je voorbereiding

Praktische info Frankrijk

Praktische info Frankrijk

Als je in Frankrijk gaat kamperen, is het handig om onze praktische informatie te bekijken. Weet jij bijvoorbeeld welke stekkers je in Frankrijk kunt gebruiken?

Campings langs de route

Campings langs de route

Wil je lekker uitgerust aankomen op je vakantiebestemming? Wij hebben een overzicht gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes, maximaal 20 kilometer van de snelweg af.

Inpakken

Inpakken

Kamperen is heerlijk, maar je moet veel spullen zelf meenemen. Steuntje in de rug nodig bij het inpakken? Print onze paklijst en vink aan wat je wil meenemen. Zo vergeet je niets meer!

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Houd er rekening mee dat er veel regels en wetten van kracht zijn voor kampeerders. Denk bijvoorbeeld aan gestelde eisen aan trekhaken, maximumsnelheden en kentekenbewijzen voor vouwwagens.