Naar artikel

Vervoer naar Sauerland

Ben je van plan om naar Sauerland op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Sauerland

Aangezien Sauerland relatief dichtbij is, zal een reis per vliegtuig nauwelijks / geen tijd besparen. Wil je toch graag met het vliegtuig? Internationale vliegvelden in Sauerland zijn Koln-Bonn Airport, ten zuidoosten van de stad Keulen, Dortmund Airport, Kassel-Calden en Frankfurt Airport.

Met de trein naar Sauerland

Als je de trein vanuit Amsterdam neemt (langs Utrecht en Arnhem) moet je twee keer overstappen voordat je in het toeristische hart Winterberg bent aangekomen. De reistijd vanuit Amsterdam bedraagt ongeveer 5 / 6 uur. Wil je naar Willingen? Dan moet je minstens drie keer overstappen voordat je op de plaats van bestemming arriveert. 

Met de auto naar Sauerland

Wil je in korte tijd relatief veel van het Sauerland zien, dan is het ideaal om met de auto te gaan. Gelukkig is het niet ontzettend ver rijden naar deze Duitse regio. De afstand vanaf Utrecht naar Winterberg is ongeveer 315 kilometer, naar Kassel 365 kilometer. De logische routes lopen via Arnhem en Venlo door het Ruhrgebied naar Sauerland. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.  

Jouw eigen vakantie naar Sauerland boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Sauerland met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Vergeet niet om een handige reisgids zoals de ‘Sauerland ANWB Extra gids’ mee te nemen vol met handige tips voor jouw ontdekkingsreis. Wij wensen je een hele leuke vakantie!

Zoek en boek je vakantie Sauerland

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!