Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar Sauerland

Ben je van plan om naar Sauerland op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Sauerland

Aangezien Sauerland relatief dichtbij is, zal een reis per vliegtuig nauwelijks of geen tijd besparen. Wil je toch graag met het vliegtuig vanuit Nederland? Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld dat rechtstreeks bereikbaar is vanuit Amsterdam, is dat van Frankfurt. Dit vliegveld ligt nog wel op 250 km van Winterberg. Vliegen levert dus nauwelijks winst op.

Met de trein naar Sauerland

Als je de trein vanuit Amsterdam neemt (langs Utrecht en Arnhem) moet je minstens twee keer overstappen voordat je in het ‘toeristische hart’ Winterberg bent aangekomen. De reistijd vanuit Amsterdam bedraagt ongeveer 5 tot 6 uur. Wil je naar Willingen ten noorden van Winterberg? Dan moet je minstens drie keer overstappen voordat je op de plaats van bestemming arriveert. 
Tussen Winterberg en station Kassel-Wilhelmshöhe rijdt meerdere keren per dag een ICE-trein. Deze doet er ca. 2,5 uur.

Met de auto naar Sauerland

Wil je in korte tijd relatief veel van het Sauerland zien, dan is het ideaal om met de auto te gaan. Gelukkig is het niet ontzettend ver rijden naar deze Duitse regio. De afstand vanaf Utrecht naar zowel Winterberg als Willingen is ongeveer 315 kilometer, naar Kassel 365 kilometer. De logische routes lopen via Arnhem en Venlo door het Ruhrgebied naar Sauerland. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.