Naar artikel

Vervoer naar Sauerland

Ben je van plan om naar Sauerland op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Sauerland

Aangezien Sauerland relatief dichtbij is, zal een reis per vliegtuig nauwelijks of geen tijd besparen. Wil je toch graag met het vliegtuig vanuit Nederland? Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld dat rechtstreeks bereikbaar is vanuit Amsterdam, is dat van Frankfurt. Dit vliegveld ligt nog wel op 250 km van Winterberg. Vliegen levert dus nauwelijks winst op.

Met de trein naar Sauerland

Als je de trein vanuit Amsterdam neemt (langs Utrecht en Arnhem) moet je minstens twee keer overstappen voordat je in het ‘toeristische hart’ Winterberg bent aangekomen. De reistijd vanuit Amsterdam bedraagt ongeveer 5 tot 6 uur. Wil je naar Willingen ten noorden van Winterberg? Dan moet je minstens drie keer overstappen voordat je op de plaats van bestemming arriveert. 
Tussen Winterberg en station Kassel-Wilhelmshöhe rijdt meerdere keren per dag een ICE-trein. Deze doet er ca. 2,5 uur.

Met de auto naar Sauerland

Wil je in korte tijd relatief veel van het Sauerland zien, dan is het ideaal om met de auto te gaan. Gelukkig is het niet ontzettend ver rijden naar deze Duitse regio. De afstand vanaf Utrecht naar zowel Winterberg als Willingen is ongeveer 315 kilometer, naar Kassel 365 kilometer. De logische routes lopen via Arnhem en Venlo door het Ruhrgebied naar Sauerland. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Bekijk al het reisaanbod 

Zin in vakantie? Bij ANWB vind je een divers reisaanbod dat altijd aansluit bij jouw wensen. Van rondreizen in Europa tot groepsreizen in Azië.

Boek je uitje met korting 

Waar gaan jullie vandaag naartoe? Hier vind je talloze uitjes, vaak met korting voor ANWB-leden.

Reis evenementen 
Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!