Naar artikel

Vervoer naar Beieren

Start uitgerust aan je vakantie Beieren

Ben je van plan om naar Beieren op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar Beieren / München

München beschikt na Frankfurt over de grootste internationale luchthaven van Duitsland. Dankzij de vele lowcost airlines is het eenvoudig en goedkoop om naar deze Duitse miljoenenstad te vliegen. De luchthaven van de Beierse hoofdstad ligt ongeveer 45 kilometer ten oosten van de stad. Vanaf Schiphol vertrekken dagelijks vluchten met o.a. KLM en Lufthansa naar de internationale luchthaven in München.
Vanaf de luchthaven ben je in ca 45 minuten met de S-bahn in het centrum van München. Een andere optie is de Lufthansa Shuttle Bus die rechtstreeks vanaf Flughafen München naar U-Bahn station Nordfriedhof en het centraal station van München rijdt. En andersom.

Met de trein naar Beieren / München

Alle internationale treinen in München komen aan op het Hauptbahnhof. Regionale treinen vanuit andere plaatsen in Beieren komen meestal aan op München-Ost of München-Pasing. Een treinrit van Amsterdam naar München duurt ongeveer acht uur. Met ICE International of ICE Berlijn reis je vanaf Amsterdam Centraal met een overstap in Duisburg of Hannover door naar München. Met de Nightjet (nachttrein) reis je zonder overstappen rechtstreeks naar München. Deze trein heeft als eindbestemming Innsbruck.
Meer info: nsinternational.com

Met de auto naar Beieren / München

Het is ruim 800 kilometer rijden van Utrecht naar München en daarmee is de Beierse hoofdstad in ongeveer 8 uur te bereiken. Door Duitsland loopt een goed onderhouden wegennet met meestal brede (snel)wegen. Houd rekening met files in de stad en hoge parkeerkosten en volle parkeergarages in het centrum van München. Check de actuele reisinformatie en brandstofkosten. 

Tip: Voor het rijden in de zogenaamde Umweltzone dien je in het bezit te zijn van een milieusticker. Lees er hier alles over

Bekijk al het reisaanbod 

Zin in vakantie? Bij ANWB vind je een divers reisaanbod dat altijd aansluit bij jouw wensen. Van rondreizen in Europa tot groepsreizen in Azië.

Boek je uitje met korting 

Waar gaan jullie vandaag naartoe? Hier vind je talloze uitjes, vaak met korting voor ANWB-leden.

Reis evenementen 
Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden