Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar het Zwarte Woud

Ben je van plan om naar het Zwarte Woud op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar het Zwarte Woud  

De luchthavens die het dichtst bij het Zwarte Woud liggen zijn de luchthaven van Stuttgart, Baden-Airpark (Karlsruhe / Baden-Baden), Straatsburg in Frankrijk en het eveneens in Frankrijk gelegen, maar ook deels Zwitserse, EuroAirport Basel / Mulhouse / Freiburg.

Easyjet vliegt dagelijks vanaf Schiphol naar EuroAirport. Vanaf daar rijdt een luchthavenbus in ca 1 uur rechtstreeks naar de hoofdstad Freiburg. Meer info: freiburger-reisedienst.de.
KLM vliegt ook meerdere keren per dag naar Stuttgart. Vanaf Stuttgart rijden treinen in ongeveer een uur naar Karlsruhe.


Met de trein naar het Zwarte Woud  

Het Zwarte Woud is goed bereikbaar per trein. Basel en Karlsruhe zijn meerdere keren per dag bereikbaar met de ICE. De Nightjet, vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht en Arnhem via Keulen en Frankfurt naar Basel  stopt ook één keer per dag in Karlsruhe, Offenburg en Freiburg. Meer info: NS International. Vanuit Freiburg kun je diverse nationale treinen nemen om naar andere plaatsen in het Zwarte Woud te reizen, www.bahn.de.


Met de auto naar het Zwarte Woud  

De snelste autoroute naar het Zwarte Woud gaat via Venlo en de A61 (de Linksrheinische Autobahn) naar Mannheim en vervolgens verder via de A6 en A5 richting Karlsruhe. Vanaf Utrecht is het ongeveer zes uur rijden naar deze zuidelijke regio.

Vanaf de diverse autosnelwegen lopen meerdere wegen door het Zwarte Woud. De B294 loopt van Freiburg naar Pforzheim en de B500 van Baden Baden via Furtwangen en Titisee naar Waldshut. De B31 ontsluit vanuit Freiburg het Zwarte Woud via Kirchzarten, Titisee en Donaueschingen. De B3 loopt langs de rand van het Zwarte Woud van Offenburg via Freiburg en Mulhouse naar Basel. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.  

Tip: KONUS-Gästekarte

Vraag bij aankomst in het Zwarte Woud naar de KONUS-Gästekarte. Hiermee kun je gratis gebruikmaken van alle bus- en treinverbindingen binnen en tussen deelnemende transportnetwerken, met uitzondering van de IC- en ICE-treinverbindingen en de kabelbaan. Met deze kaart zijn ook hoge kortingen te krijgen bij talloze attracties in het Zwarte Woud. De KONUS-Gästekarte ontvang je bij een overnachting in een hotel of andere accommodatie.
Meer info: konus-schwarzwald.info.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.