Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Vervoer naar het Zwarte Woud

Ben je van plan om naar het Zwarte Woud op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Met het vliegtuig naar het Zwarte Woud  

De luchthavens die het dichtst bij het Zwarte Woud liggen zijn: De luchthaven van Stuttgart, Baden-Airpark (Karlsruhe / Baden-Baden, Staatsburg en het Euroairport Basel / Mulhouse / Freiburg.

KLM / Airfrance en Easyjet vliegen dagelijks vanaf Schiphol naar Euroairport. Vanaf daar rijdt een luchthavenbus rechtstreeks naar de hoofdstad Freiburg. Meer info: freiburger-reisedienst.de

Met de trein naar het Zwarte Woud  

Het Zwarte Woud is goed bereikbaar per trein. De ICE International richting deze Duitse regio vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht en Arnhem. De trein rijdt meerdere keren per dag via Keulen en Frankfurt naar Basel en stopt ook één keer per dag in Karlsruhe, Offenburg en Freiburg. Meer info: NS International. Vanuit Freiburg kun je diverse nationale treinen nemen om naar andere plaatsen in het Zwarte Woud te reizen.

Met de auto naar het Zwarte Woud  

De snelste autoroute naar het Zwarte Woud gaat via Venlo en de A61 (de linksrheinische Autobahn) naar Mannheim en vervolgens verder via de A5 richting Mannheim en Karlsruhe. Vanuit het zuiden van Nederland steek je door richting Keulen. Vanaf Utrecht is het ongeveer zes uur rijden naar deze zuidelijke regio.

Vanaf de diverse autosnelwegen lopen diverse wegen door het Zwarte Woud. De B294 loopt van Freiburg naar Pforzheim en de B500 van Baden Baden via Furtwangen en de Titisee naar Waldshut. De B31 ontsluit vanuit Freiburg het Zwarte Woud via Kirchzarten, de Titisee en Donaueschingen. De B3 loopt langs de rand van het Zwarte Woud van Offenburg via Freiburg en Mulhouse naar Basel. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.  

Tip: KONUS-Gästekarte

Vraag bij aankomst in het Zwarte Woud naar de KONUS-Gästekarte. Hiermee kun je gratis gebruikmaken van alle bus- en treinverbindingen binnen en tussen deelnemende transportnetwerken, met uitzondering van de IC- en ICE-treinverbindingen en de kabelbaan. Met deze kaart zijn ook hoge kortingen te krijgen bij talloze attracties in het Zwarte Woud. Meer info: konus-schwarzwald.info.

Jouw eigen vakantie naar het Duitse Zwarte Woud boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Duitse Zwarte Woud met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. 

Zoek en boek je vakantie Zwarte Woud

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!