Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Costa Rica

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Costa Rica. Ontdek of inentingen verplicht zijn en hoe het zit met betalen. Lees alles over de mooiste bezienswaardigheden: neem surflessen in de badplaats Tamarindo, bewandel de hangbruggen van nevelwoud Monteverde of bezoek de Arenal-vulkaan waar je over lavastromen van de uitbarsting in 1968 loopt. Ga voor een meerdaagse groepsreis of privé rondreis door de prachtige natuur. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Costa Rica.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Costa Rica

Dichtbegroeide regenwouden en zonnige stranden wisselen elkaar moeiteloos af in Costa Rica. Ga de natuur in, relax in de zon of bezoek de bruisende hoofdstad.

Wat je moet weten voor je vakantie naar Costa Rica

Ga voorbereid op reis om volop van je vakantie in Costa Rica te genieten, bijvoorbeeld door alvast wat euro's voor Costa Ricaanse colón in te wisselen. Neem beschermende kleding en insectenwerende middelen mee om jezelf te beschermen tegen muggenbeten. Een DTP-vaccinatie is niet verplicht, maar wel aan te raden. Neem een wereldstekker of adapter type A of B mee voor je elektrische apparaten.

Een reis vol natuur

Het is de natuur van Costa Rica die het land zo geliefd maakt. Je kunt natuurlijk heerlijk luieren op de witte stranden met palmbomen, maar verken tijdens je vakantie ook de natuurgebieden van Costa Rica. In Monteverde wandel je door een nevelwoud en klim je via een hangbrug tussen de boomtoppen. Ook de Arenal vormt een prachtig schouwspel, vooral wanneer er rook uit de actieve vulkaan opdoemt.

Verschillende reizen naar Costa Rica

Een vakantie naar Costa Rica vul je helemaal op jouw manier in. Kies bijvoorbeeld voor een autovakantie waarbij je zelf langs de stranden en door de tropische regenwouden rijdt. Een familievakantie leidt je langs de leukste hoogtepunten voor jong en oud, bijvoorbeeld in hoofdstad San José.