Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Avonturenreis in Costa Rica met de kinderen

Ontdek Costa Rica met de kinderen. Dit natuurrijke land bevat alles wat je als avontuurlijk gezin zoekt: spannende jungles, kolkende rivieren, een kleurige dierenwereld en paradijselijke stranden. Kortom: een fijne combinatie van actie en ontspanning voor jong en oud.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een levende speeltuin

Raften over de rivier Sarapiqui en een wandeling over de langste hangbrug van het land bij het reservaat Tirimbina in de jungle: Costa Rica met de kinderen is een vakantie in een levende speeltuin. De rivier Sarapiqui is afwisselend ruig en rustig, dus het ene moment bedwing je woeste golven en het volgende moment bewonder je watervogels langs de kant. In nationaal park Monteverde slinger je als een volleerd Tarzan tussen de boomtoppen tijdens een spectaculaire canopy-tocht. Een skywalk is ook mogelijk, inclusief fenomenaal uitzicht over het woud.

Een bontgekleurde dierenwereld

Costa Rica is één grote dierentuin. Zo ontdek je tal van kikkersoorten, waaronder de beroemde roodoogkikker, tijdens een avondtour in La Fortuna. Deze stad ligt aan de voet van de actieve vulkaan Arenal, dus schrik niet als je hier gasexplosies hoort. Tijdens een stop bij de rivier Tarcoles speur je in Costa Rica met de kinderen naar krokodillen en in nationaal park Manuel Antonio sta je oog in oog met bijvoorbeeld luiaards, doodshoofdapen en leguanen. Tijdens een wandeling in nationaal park Rincón de la Vieja spot je tijdens een paardrijrit of wandeling kapucijnapen, tapirs en neusberen en in Monteverde zie je met veel geluk de zeldzame quetzal en jaguars.

Waterparadijs bij de vulkaan en relaxen op het strand

Een gezinsreis in Costa Rica biedt naast avontuur ook volop mogelijkheden om te relaxen. In La Fortuna bijvoorbeeld, waar je midden in de natuur ontspant in een waterparadijs met door de vulkaan Arenal verwarmde thermaalbaden. De kinderen maken ondertussen plezier op de supersnelle glijbanen. Aan de Grote Oceaan wachten goudgele stranden, idyllische baaien en een azuurblauwe zee om te zwemmen en te surfen. Mogelijk spot je zelfs dolfijnen en migrerende walvissen.