Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd om Costa Rica te verkennen?

Klimaat en weer in Costa Rica

Als je hebt besloten het prachtige Costa Rica vol wonderschone natuur te bezoeken, dan wil je misschien weten wanneer je er het best heen kunt reizen. Het goede nieuws is dat Costa Rica eigenlijk het hele jaar door te bezoeken is. Het land heeft slechts twee seizoenen. Het droge seizoen loopt van december tot april, het regenseizoen is tussen april en november. De beste reistijd voor Costa Rica is dus afhankelijk van jouw reisdoel.

Zie hoe schildpadden hun eieren leggen

Als een bezoek aan Tortuguero bij jou op de planning staat, dan kun je het best tussen de maanden juli en oktober op vakantie gaan. Tijdens die maanden heb je de meeste kans dat de schildpadden ’s nachts aan land komen om hun eieren te leggen. Je boekt een tour met een gids en gaat op pad met een zaklamp richting het strand. Een voor een komen de schildpadden het land op, waar ze een kuil graven en hun eieren leggen.

Geniet van de zon tijdens een strandvakantie

Ga jij op reis om heerlijk op het strand te liggen? Dan is de beste reistijd voor Costa Rica voor jou van december tot mei. Aan de westkust van het land blijft het dan meestal droog. In de overige maanden kan er regelmatig regen vallen. Aan de oostkust van het land ben je nooit volledig zeker van zonnig weer, want het regent er het hele jaar door af en toe. Doordat het droge seizoen een populaire reisperiode is, geniet je ook van de vele feesten en evenementen die gevierd worden. Na een stranddag vind je overal livemuziek of dansavonden.

Ontdek de groene natuur en spot talloze dieren

Wanneer er voldoende regen valt, is de natuur vanzelfsprekend een stuk groener en staat alles mooi in bloei. De beste reistijd voor Costa Rica is voor natuurliefhebbers dus tussen het regenseizoen van april tot november. Ook heb je tijdens de regenachtige periode in Costa Rica meer kans om dieren te spotten. Zij verstoppen zich anders diep in het woud om aan de hitte van de zon te kunnen ontsnappen. Een ander voordeel van het regenseizoen is dat er doorgaans minder toeristen zijn, waardoor je accommodatie en georganiseerde tours met gidsen wellicht goedkoper zijn. Dat het regenseizoen is, betekent niet dat er de hele dag neerslag valt. Meestal blijft het ’s ochtends droog en begint het pas in de middag te regenen. Wel kan dat er soms voor zorgen dat de wegen onbegaanbaar worden.

Bewonder de bultrugwalvissen

Om bultrugwalvissen te kunnen zien, is de beste reistijd om Costa Rica te ontdekken van half juli tot eind oktober en van eind december tot begin maart. Je reist hiervoor naar Papagayo-baai, Manuel Antonio of Uvita. De walvissen komen daarheen vanwege het warme water en omdat de baaien ideaal zijn om hun jongen te laten opgroeien. Het baarseizoen van de walvissen loopt van juli tot eind oktober.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica 
Het tropische Costa Rica, waar wilde dieren zich verstoppen in ongerepte regenwouden. Met actieve vulkanen, een ongekende biodiversiteit en tropische dorpjes die in het teken staan van ‘Pura Vida’.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.