Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nationale parken, bontgekleurde dieren en tropische stranden

Ontdek alle hoogtepunten en beleef Costa Rica op een actieve manier.

Bekijk reizen 

Alle hoogtepunten op groepsreis in Costa Rica

Tijdens een groepsreis in Costa Rica komen alle hoogtepunten aan bod: unieke nationale parken, een bontgekleurde dierenwereld en tropische stranden. Samen met gelijkgestemden en onze Nederlandssprekende reisleider beleef je Costa Rica op een actieve manier. Een geweldige kennismaking met dit natuurrijke land in Midden-Amerika.

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Costa Rica

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica 
Het tropische Costa Rica, waar wilde dieren zich verstoppen in ongerepte regenwouden. Met actieve vulkanen, een ongekende biodiversiteit en tropische dorpjes die in het teken staan van ‘Pura Vida’.
ANWB Reisfilm Costa Rica 
In deze film nemen we je mee de natuur in van Costa Rica. Spot de vele dieren in de jungle en geniet van een prachtige rondreis. Pura Vida!

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Zeeschildpadden spotten in Tortuguero

Een van de hoogtepunten tijdens een groepsreis  in Costa Rica is een bezoek aan wat velen beschouwen als het mooiste nationale park van het land: Tortuguero. Dit beschermde broedgebied van zeeschildpadden bereik je via een boottocht over de rivier Parismina. Naast talrijke vogelsoorten spot je hier in de maanden juli tot oktober mogelijk reuzenschildpadden die hun eieren leggen. In La Fortuna wacht een bijzondere avondtour om kikkers te spotten en heb je prachtig zicht op de actieve vulkaan Arenal.

Modderbad in Rincón de la Vieja tijdens een groepsreis Costa Rica

Als Tortuguero het mooiste nationale park is, dan is Rincón de la Vieja het meest veelzijdige. Tijdens de groepsreis in Costa Rica ontdek je in dit park een combinatie van ecosystemen, waaronder vulkanisch gebied en regenwoud met zeldzame flora en fauna. In een van de borrelende modderpoelen kom je op adem voordat je het avontuur opzoekt tijdens een spectaculaire canopy-tour. Een wandeling maken of een verfrissende duik tussen de watervallen kan ook.

Beestenboel aan de kust

Van de dichte jungle trek je tijdens je groepsreis in Costa Rica naar de kust. Bij de baai van Sámara heb je niet alleen tijd om te relaxen op een van de bountystranden, er zijn ook mogelijkheden om zeeschildpadden en dolfijnen te spotten. In nationaal park Palo Verde verken je per boot de dichte mangrovebossen langs de rivier Abangares en op de rivier Tarcoles wacht een heuse krokodillensafari. Het laatste nationale park dat je bezoekt is Manuel Antonio, met ruim 350 vogelsoorten, leguanen, luiaards en verschillende apensoorten.