Bezienswaardigheden Costa Rica

Het tropische Costa Rica heeft verschillende bekende Nationale Parken zoals Park Tortuguero in regio Limón. Hier vind je nog meer bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens een rondreis Costa Rica. 

Manuel Antonio

Dit strand is bijzonder doordat het regenwoud van Costa Rica aan het strand grenst. De foto's van dit strand doen paradijselijk aan, maar het kan er ook druk zijn met surfers, toeristen en de lokale bevolking. Wanneer je liever de rust opzoekt is het strandplaatsje Samara ook een aanrader. Toch is Manuel Antonio de moeite waard, je kunt prachtige wandelingen maken door het aangrenzende park en afkoelen door een duik te nemen in de zee. De dieren die je tegen kunt komen maken het een avontuurlijke beleving.

Monteverde

Dit is een nevelbossen reservaat. Hier vind je de mooiste nevelbossen van Costa Rica met de typerende hangbruggen waarbij je tussen de toppen van het woud de natuur beleefd in plaats van bezoekt. De natuur is adembenemend en de verschillende diersoorten zullen je verassen. 

Arenal

De Arenal vulkaan is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Zeker de uitbarstingen in de avonduren zijn spectaculair. De vulkaan is onderdeel van een Nationaal Park dat ten noordwesten van de hoofdstad San José ligt. Het plaatsje La Fortuna ligt vlakbij en heeft verschillende heetwaterbronnen. Je kunt de vulkaan vanaf verschillende uitzichtpunten bewonderen. 

Puerto Viejo

Hier kun je kiezen voor intensieve activiteiten of iets minder inspannende activiteiten zoals bijvoorbeeld boottochten over de rivier met uitzicht op kaaimannen, bijzondere vogels en apen.

Rondreis Costa Rica boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Costa Rica met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Costa Rica

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Costa Rica van FOX