Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in de Provence & Côte d'Azur

Wakker worden met de geur van lavendel en zacht ruisende dennen. Wie wil dat nou niet? De romantische streek Provence-Alpes-Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk is bovendien een heerlijke plek om te gaan kamperen en heel divers. De bergen van 3000 meter liggen gebroederlijk naast wijn- en lavendelvelden en - o là là - een 600 kilometer lange kustlijn met schitterende stranden.

Op deze pagina

Campings in de streek
Wat te doen in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Campings in de Provence, Zuid-Alpen & Côte d'Azur

Op zoek naar een kampeerplaats in de Provence, Zuid-Alpen & Côte d'Azur? In deze regio's is er een afwisselend aanbod voor iedere kampeerder. Reis je met kleine kinderen, dan biedt een familiecamping met zwembad uitkomst. Wil je rustiek kamperen in de Provence? Ga dan voor een kleinere camping. En als luxe en comfort hoog op je wensenlijstje staan, laat je ogen dan eens gaan over de huuraccommodaties in de Côte d'Azur.

Kleine campings 

Campings op bijzondere bestemmingen waar ontspanning en ruimte belangrijk zijn.

Familiecampings 

Vind een heerlijke camping met genoeg faciliteiten en vermaak voor het hele gezin.

Campings aan zee 

Vind een camping aan het water en laat je leiden door het rustgevende geluid van de golven.

Wat te doen in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

De Provence, Zuid-Alpen & Côte d'Azur zijn populaire vakantieregio's onder Nederlandse vakantiegangers. En dat is niet zo gek, want wie krijgt er geen vakantiegevoel zomerse temperaturen en de geur van knalpaarse lavendelvelden die in de zomer in bloei staan in de Provence?

In de Provence mag je ook Gorges du Verdon niet missen. Dit is een diepste kloof van ons continent en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. De Côte d'Azur is een regio aan de zuidkust van Frankrijk en in deze badplaatsen waan je je in luxe.

Bezienswaardigheden Provence 
De Provence is een van de populairste vakantieregio’s van Frankrijk. En met de oneindige witte zandstranden van Cassis en de middeleeuwse steden zoals Avignon, is dat meer dan terecht.
Bezienswaardigheden Côte d’Azur 
Verken de rustige Lerins-eilanden bij Cannes, beklim het Nietsche-pad naar Èze-Village en geniet van het uitzicht over Nice vanuit Parc de la Colline du Château.
Alle tips en inspiratie voor Frankrijk 

Wat moet je zeker gezien, geproefd en beleefd hebben in het land van kaas, kust en 't aantrekkelijke klimaat? Laat je inspireren door deze tips.

ANWB Kampeervakantie in Provence-Alpes-Côte d'Azur