Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Campings in de Gers

Beleef een kampeervakantie in de Gers.

Boek campings 

Kamperen in de Gers

Een liefhebber van rust en ruimte op de camping tijdens de vakantie? Denk dan eens aan de regio Gers in Frankrijk. Le Gers, gelegen aan de voet van de Pyreneeën, is één van de dunbevolkste streken van West-Europa. Kampeerders vinden er een bourgondisch landschap met uitgestrekte wijngaarden, valleien, rivieren en zonnebloemvelden. De regio is rijk aan oude kastelen, kloosters en middeleeuwse dorpen en stadjes.

Tips voor je vakantie in de Gers

Zes tips voor heerlijk Gers 

In de Gers ervaar je de eet- en feestcultuur, de wijngaarden, de mooie stadjes en dorpen, de golvende heuvels vol zonnebloemen en de goede campings.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Bezoek de hoofdstad Auch

Grote steden kom je in de Gers nergens tegen. Zelfs de hoofdstad Auch telt slechts 25.000 inwoners. Wat overigens niet betekent dat er niets te beleven valt in Auch. Vooral het oude stadsdeel, gelegen op een rots boven de rivier de Gers, is aantrekkelijk. Om er te komen moet je wel eerst een trap van 234 stenen overbruggen. Tijdens de klim stuit je op een standbeeld van Charles de Batz de Castelmore, beter bekend als d’Artagnan, één van de drie musketiers uit het beroemde boek van Alexandre Dumas. In de oude binnenstad kun je niet om de prachtige Sainte-Mariekathedraal heen. De restaurants in Auch behoren verder tot de beste van de Gascogne, de provincie waar de Gers deel van uitmaakt.

De regio van armagnac

Misschien is de Gers bij de buitenwereld nog wel het bekendst door de armagnac. Deze stevige brandewijn (40%) wordt gemaakt van droge witte wijn die minstens 2 jaar gerijpt is op eiken vaten. Armagnac, dat veel ouder is dan cognac, wordt verwerkt in verschillende regionale specialiteiten, zoals de pastis gascon; een nagerecht van bladerdeeg met appels én uiteraard armagnac. Meer weten? In het Museum of L'Armagnac in Condom leer je van alles over deze beroemde drank en wat nu eigenlijk het verschil is met cognac.

Traditioneel Frans dorp Sarrant

De regio Gers heeft voor vakantiegangers nog veel meer moois in petto. Het Château de Caumont bijvoorbeeld, een kasteel in renaissancestijl, is de moeite waard vanwege zijn bijzondere vorm en het park rondom het kasteel. Noordelijk van het kasteel ligt het dorpje Sarrant met een mooie stadspoort, traditionele huizen en heerlijke straatjes. Niet voor niets staat Sarrant, samen met andere dorpen in de Gers, op een prestigieuze lijst van mooiste dorpen van Frankrijk.

Soorten campings

In de Gers hebben kampeerders een ruime keuze uit tientallen campings. Grote sterrencampings in de heuvels met meer dan 700 plaatsen en alle luxe die je kunt bedenken. Maar ook rustige kampeerterreinen met 27 plekken of zelfs minder, maar mét schitterend uitzicht op de Pyreneeën. Wat voor bijna alle kampeerplekken geldt: ze vormen een ideaal startpunt voor een wandeling of een mountainbiketocht in de omgeving.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

Zomers in de Gers zijn bijna zonder uitzondering zeer warm en droog: het departement telt de meeste zonnige dagen van Frankrijk. Daarnaast is Auch een van de warmste steden van Frankrijk, met soms meer dan 300 zonnige dagen in het jaar. Ook de winters zijn zacht en droog, hoewel nachtvorst en in mindere mate sneeuw wel degelijk óók voorkomen.

Autoroute naar de Gers

De snelste route (ruim 1000 km) naar het departement Gers gaat via Parijs, Orléans en Limoges. Afhankelijk van waar je moet zijn, sla je voor Toulouse af naar één van de bestemmingen in de Gers. Een alternatief loopt over de A10 en A62 via Tours en Bordeaux. Je rijdt voornamelijk over tolwegen. Reken voor de rit vanaf de Franse grens naar Auch op € 50,- tot € 80,- (o.a. afhankelijk van de gekozen route).