Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zoek een camping in de Bourgogne

Ga kamperen tussen wijngaarden, heuvels en bosse, kastelen, mooie meren en cultuursteden. Ga kamperen in de Bourgogne!

Bekijk campings 

Kamperen in Bourgogne

Kamperen in de Bourgogne is kamperen tussen wijngaarden, heuvels en bossen, kastelen, mooie meren en cultuursteden. Genieten staat in de Bourgondische levensstijl centraal, wat zeker lukt als je gaat kamperen in deze streek.

Tips voor je vakantie in de Bourgogne

Bezienswaardigheden in Bourgogne 

Bourgogne heeft prachtige kunststeden en beschikt over ontelbaar mooie kastelen en gerestaureerde kloosters. Kortom, de ideale vakantiebestemming voor de levensgenieters onder ons.

Natuur in Bourgogne 

In de Bourgogne vind je mooie natuurreservaten, indrukwekkende grotten en rotswanden, natuurlijke bronnen en natuurlijk eindeloos veel wijngaarden.

Vakantie in de Bourgogne 
Uitgestrekte wijngaarden en dichte bossen: tijdens een vakantie in de Bourgogne kom je volledig tot rust in de natuur.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

In het golvende landschap van de Bourgogne liggen zijn veel kampeermogelijkheden. Naast heuvels kenmerkt het landschap zich door bossen, wijngaarden en mooie meren, afgewisseld met kastelen en cultuursteden als Dijon, Beaune en Chalon-sur-Saône. Wil je kamperen bij een van deze grote steden? Rondom de grote steden liggen genoeg mooie campings. Of kampeer je liever in de buurt van water? In de Bourgogne heb je een ruime keuze aan campings aan een rivier of aan een meer met strand.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De Bourgogne is een streek met veel zonuren, wat natuurlijk zorgt voor die perfecte druif. De streek heeft een landklimaat: de zomers zijn warm, de winters kunnen erg koud zijn. Houd er, gezien het heuvelachtige landschap, wel rekening mee dat er in de zomer snel onweersbuien kunnen ontstaan. De gemiddelde temperatuur in de Bourgogne is in juli en augustus 25 graden; een aangename temperatuur. In juli zit je met gemiddeld 9 zonuren per dag het gunstigst.

Gek op bloemen? Dan is het voorjaar bij uitstek de tijd om naar de Bourgogne te vertrekken: dan staan de bermen van natuurpark Morvan vol orchideeën. Voor de indrukwekkende grotten van Bèze, met rotsachtig amfitheater, kun je beter in de zomer gaan: de grotten staan onder water van het begin van de herfst tot het einde van de lente.

Route naar Bourgogne

Rijd je vanuit Utrecht naar Dijon dan duurt deze rit van ongeveer 700 kilometer zo’n 6,5 uur (zonder vertragingen). Vooral in de maanden juli en augustus staat Frankrijk bekend om haar files: probeer dan ook altijd de zwarte zaterdagen te vermijden. De wegen in Frankrijk worden goed onderhouden en daar betaal je tol voor. Wil je de tolwegen zoveel mogelijk vermijden? Maak gebruik van de ANWB Routeplanner en kies voor de optie ‘geen tolwegen’.

Op grond van nieuwe wetgeving kunnen Franse steden en departementen een milieuzone instellen. Er zijn twee soorten miliezones: een permanente milieuzone (‘Zone à Circulation Restreinte’, ZCR), waar je alleen met geldige milieusticker (‘vignet Crit’Air’) mag komen, en een tijdelijke milieuzone (‘Zone de protection de l’air’, ZPA), waar je alleen een geldige milieusticker nodig hebt in geval van (langdurige) extreme luchtvervuiling (‘pic de pollution’). De milieusticker (het Crit’Air-vignet) is alleen online te bestellen via de officiële website certificat-air.gouv.fr. Houd er rekening mee dat er concrete plannen zijn om milieuzones in te voeren in Dijon.

Lees alles over milieuzones in Frankrijk