Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in de Ardèche

Schitterend berglandschap, kleurrijke kastanjebossen, uitgestrekte wijngaarden en gezellige streekmarkten.

Bekijk campings 

Kamperen in Ardèche

Frankrijk is een echt kampeerland. Vooral aan de Ardèche en aan de Tarn in Frankrijk is kamperen de populairste vorm van verblijf.

Tips voor je vakantie in de Ardèche

Bezienswaardigheden in de Ardèche 

De talloze attracties in de natuur houden elke bezoeker in hun ban. Maar vergeet niet om ook de dorpen en steden te bekijken met hun mooie straatjes en imposante kastelen.  

Natuur in de Ardèche 
Door het landschap van de Ardèche lopen woeste rivieren. Bewonder de ravijnen, ruige hoogvlakten, druipsteengrotten en kastanjebossen.
Vakantie in de Ardèche 
Geniet van een vakantie in de natuur van de Ardèche. Bewonder berglandschap, wijngaarden en gezellige streekmarkten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

De terreinen van de gemeenten (camping municipal) zijn meestal keurig onderhouden en goedkoop, al hebben ze vaak eenvoudige voorzieningen. Verder zijn er veel particuliere campings, die voor comfort en voorzieningen in categorieën worden ingedeeld aan de hand van sterren. Veel campings in de hoogste categorie hebben een zwembad, sportvelden en speelplaatsen, en bieden fietsverhuur. Mogelijk zijn er ook een supermarkt, restaurant, bar, disco, een amusements- en activiteitenprogramma, kinderoppas die per uur kan worden geregeld en activiteiten voor kinderen. Vaak zijn er behalve staanplaatsen voor een tent of een caravan ook stacaravans of kleine houten bungalows (chalets) te huur.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

Kamperen in de Ardèche kun je het beste doen tussen april en begin oktober.

Route naar de Ardèche

Vanuit de Benelux bereik je de Ardèche via Luxemburg, Metz en Dijon. Het is het snelst om de Autoroute du Soleil (A7) aan te houden. Ga bij voorkeur via de oostelijke route (A46) om Lyon heen. Voor de rit vanuit de Benelux naar Zuid-Frankrijk doe je er goed aan de péage (tol voor Franse autosnelwegen) in het budget op te nemen. Deze tol kan zowel met contant geld als met een creditcard worden betaald, maar niet met gewone bankpasjes.