Zoek een camping in Champagne-Ardennen

Zoek een camping in Champagne-Ardennen

Kamperen tussen de Champagnevelden, in de heuvels van de Ardennen of aan de oevers van de grote meren, het kan allemaal in deze veelzijdige streek!

Alle campings

Kamperen in de Champagne-Ardennen

De naam van deze regio zegt in dit geval veel. Aan de ene kant heb je het groene heuvellandschap van de Ardennen, waar de rivier de Maas (Meuse) doorheen kronkelt. Aan de andere kant, zuidelijker, kom je in het Champagne-gebied terecht. Hier komt de bekende bubbelwijn vandaan.

Soorten campings in Champagne Ardennen

Kamperen in de Champagne-Ardennen hangt af van waar je zit: in de Champagnestreek zijn de campings vaak vlak, waar de campings in de Franse Ardennen weer een wat heuvelachtiger landschap kennen. Opvallend in de regio Champagne-Ardennen zijn de doorreiscampings waar je voor 1 of 2 nachtjes kunt blijven. Deze campings zijn overdag vaak heerlijk rustig.

Kampeer je graag aan het water? Dan heb je geluk. Langs de oevers van de grote meren in de Champagne-Ardennen liggen veel leuke campings, die meestal prima zijn uitgerust met watersportmogelijkheden. De campings in deze regio liggen over het algemeen ver uit elkaar. Reserveren is eigenlijk alleen nodig op grote campings die veel voorzieningen hebben, en dan ook alleen in het hoogseizoen.

Beste reistijd voor de Champagne Ardennen

Waar kom je voor in de Champagne-Ardennen? Als dat het eten in de Franse Ardennen is, ga dan voor de herfst: je kunt hier dan genieten van het wild van het seizoen (everzwijn, haast en hert). Wat het klimaat betreft vind je in de Champagne-Ardennen een zacht zeeklimaat, met af en toe trekken van een landklimaat: de zomers zijn aangenaam, waarbij de zuidwestelijke zeewind en de invloed van de Atlantische Oceaan goed merkbaar zijn als je een wandeling of fietstocht maakt.

In juli en augustus valt het minste regen, in juni en juli heb je het meeste kans op zonnige dagen. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 23°C kun je ’s avonds laat nog prima dat wijntje drinken voor je tent of caravan. De lente kan wat regenachtig zijn en kent wat milde temperaturen (tussen de 10°C en 15°C), de herfst is vaak nat en is zo’n 15°C gemiddeld. In de winter is het voor kamperen sowieso te koud.

Route naar de Champagne Ardennen

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren rijden, bijvoorbeeld via Antwerpen, Brussel en Bergen (Mons) naar Reims. De rit duurt zo’n 4,5 uur en is ongeveer 450 kilometer. Ook kun je na Brussel rechter naar het zuiden blijven rijden over de E420 – qua tijd verschilt dit niet veel (qua kilometers zo’n 50 minder). Houd altijd de meest actuele verkeerssituaties in de gaten bij het kiezen van een route.

Houd er rekening mee dat er toltrajecten zijn in Frankrijk. Wil je de tolwegen zoveel mogelijk vermijden? Maak gebruik van de ANWB Routeplanner en kies voor de optie ‘geen tolwegen’. Tip: met de tolbadge rijd je snel door tolpoortjes heen en kom je nog sneller op de plaats van bestemming.

Top campings in Champagne Ardennen

Camping Le Lac d'Orient

Camping Le Lac d'Orient

 • Aan meer met strand
 • Meerdere zwembaden met glijbanen
 • Animatie voor alle leeftijden
   

Bekijk deze camping

Camping Lac de la Liez

Camping Lac de la Liez

Bekijk deze camping

Flower Camping La Samaritaine

Flower Camping La Samaritaine

 • Aan meer met strand
 • Honden zijn welkom
 • Animatie voor alle leeftijden
   

Bekijk deze camping

Camping La Forge de Sainte Marie

Camping La Forge de Sainte Marie

 • Ideaal voor rustzoekers
 • Rivier, visvijver en zwembad
 • Uitgebreid animatieprogramma
   

Bekijk deze camping

Flower Camping Le Domaine Du Buisson

Flower Camping Le Domaine Du Buisson

Bekijk deze camping

Tips voor je vakantie naar de Champagne Ardennen

Bezienswaardigheden in Champagne-Ardennen

Bezienswaardigheden in Champagne-Ardennen

Van de gotische kathedraal in Reims, de oude vestingmuren in Mézières tot de statige champagnehuizen in Épernay: in de Champagne-Ardennen is op cultureel gebied genoeg te beleven.

Natuur in Champagne-Ardennen

Natuur in Champagne-Ardennen

Of je graag wilde dieren spot in een wildpark, lange wandelingen maakt in een natuurpark vol meren of verrast wil worden door kronkelende beuken: in de Champagne-Ardennen valt er genoeg bijzondere natuur te ontdekken.