Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in de Loire

Een kampeerplaats aan de oevers van de rivieren, een familiecamping met vermaak vlak bij het strand, of een sterrencamping met spa.

Alle campings 

Kamperen in de Loire

Maak je een fietstocht langs de Loire, of zoek je een kampeerplek als uitvalsbasis voor een kasteelbezoek? Kies voor een camping aan een van de rivieren van de Loirestreek of kampeer bij een kasteel!

Tips voor je vakantie in de Loire

De leukste bezienswaardigheden in de Loirestreek 
Bekijk de werkkamers van Leonardo da Vinci in Amboise, neem een kijkje onder de grond in de grottenstelsels rond de stad Saumur en laat je imponeren door de grandeur van Château Chambord.
Natuur in de Loirestreek 
De streek van de Loire is ideaal voor een actieve vakantie. Op de fiets rijd je langs de rivieren van kasteel naar kasteel. Al wandelend verken je de natuurparken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Ook in het buitenland is de beste pechhulp altijd dichtbij. Met Nederlandstalige hulp van de ANWB Alarmcentrale.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

De plekken om te kamperen in de Loirestreek vormen een mooie basis voor fiets- en wandeltochten of voor een bezoek aan een kasteel of wijnhuis in de omgeving. Je kunt kiezen voor een grote of kleine camping aan een van de rivieren, bijvoorbeeld de Loire of de Cher, maar ook kamperen in de natuur van de Sologne of op landgoederen van een kasteel. Bekijk alle campings in de regio Loir-et-Cher en Indre-et-Loire.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De meeste campings in de Loirestreek zijn geopend van april tot begin oktober.

Route naar de Loirestreek

De afstand naar de hoofdstad van Loir-et-Cher, Blois, is 658 kilometer. Je bereikt de Loirestreek via Parijs. Neem vervolgens de A10 richting Orléans en Tours.