Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in Languedoc-Roussillon

Langs de lange kust en het achterland van Languedoc-Roussillon zit er voor iedere kampeerder wel een ideale camping tussen.

Alle campings 

Kamperen in Languedoc-Roussillon

Met zo’n zestig campings is Argelès de kampeerkampioen van de Franse Middellandse Zeekust. Maar ook in de rest van Languedoc-Roussillon zijn veel kampeerterreinen te vinden.

Tips voor je vakantie in Languedoc-Roussillon

Bezienswaardigheden Languedoc-Roussillon 

Om cultuur kun je niet heen in Languedoc-Roussillon. De sporen van de geschiedenis zijn overal, en kunst kom je tegen op onverwachte plekken.

Natuur in Languedoc-Roussillon 
De natuur in Languedoc-Roussillon biedt eindeloos veel mogelijkheden voor activiteiten in de natuur. Hier vind je de monding van de Rhône, stranden en de Pyreneeën.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

Ondanks het grote aantal kampeerterreinen langs de 220 km lange kust van Languedoc-Roussillon boeken kampeerders bij hun vertrek maar al te vaak alvast hun favoriete plek voor het volgende jaar. Of je nu de voorkeur geeft aan een idyllische kampeerplek bij een boerderij of aan een grote camping met talloze voorzieningen – zoals zwembad, tennisbanen, disco en een activiteitenprogramma – er is voor iedereen wel een geschikt kampeerterrein te vinden. Op veel plekken biedt men ook bungalows, hutten, caravans of permanent opgestelde tenten te huur aan.

Beste reistijd 

Volgens de statistieken schijnt de zon in Languedoc-Roussillon 300 dagen per jaar, maar in het bergachtige binnenland zijn dagen met regen geen zeldzaamheid. Erg warm wordt het in juli en augustus. Vanuit het koelere bergland in het noorden en het noordwesten waaien weliswaar de mistral en de tramontane, maar doordat ze alle wolken verdrijven, brengen ze nauwelijks verkoeling.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De meeste campings in Languedoc-Roussillon zijn geopend van april tot begin oktober. In de maanden juli en augustus zijn veel kampeerterreinen in de toeristencentra vaak ver van tevoren volgeboekt. Tussen 1 november en Pasen wordt het stil in de vakantiesteden langs de zee. Niet alleen de campings, maar ook veel hotels zijn hier in de wintermaanden gesloten.

Route naar Languedoc-Roussillon

Het is mogelijk om via Parijs te rijden, maar vanwege de vele files rond de Franse hoofdstad is dat zeker niet aan te raden. Je kunt dan ook het best via Maastricht-Luxemburg of via Brussel-Luxemburg rijden. Ga vervolgens over de A31 en de A6 naar Lyon en neem dan de Autoroute du Soleil (A7). Bij Orange neem je La Languedocienne (A9) in de richting van Montpellier en Barcelona. De alternatieve route over de A75 voert je door een mooi landschap, maar is een omweg. Je rijdt dan vanaf Lyon via Clermont-Ferrand en komt langs het gigantische viaduct van Millau.  

Voor het gebruik van de Franse autosnelwegen betaal je tol. Je kunt ook reizen over de secundaire wegen, maar via de tolwegen gaat het wel het snelst. De rit naar het zuiden kost ong. € 50,-. Bij auto's lager dan 2,10 m gaat tol betalen het makkelijkst met een creditcard.