Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zoek een camping in Normandië

In Normandië vind je campings aan de rivier, op de weide en aan de kust.

Alle campings 

Kamperen in Normandië

Je vindt in Normandië kampeerplekken aan de rivier en op de weide. Maar ook aan de kust is het goed toeven. Er is geen gebrek aan spectaculaire, ongerepte natuur en er is voor iedere kampeerder wel een geschikte camping.

Tips voor je vakantie in Normandië

Bezienswaardigheden in Normandië 

De badplaatsen aan de kust hebben een mondaine belle-epoquesfeer. Maar Normandië heeft meer te bieden op het gebied van cultuur.

Natuur in Normandië 
Uitgestrekte stranden, hoge kliffen, sappige boerenvalleien en een klein-Zwitserland in de Suisse Normande maken van Normandië een afwisselende streek.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Ook in het buitenland is de beste pechhulp altijd dichtbij. Met Nederlandstalige hulp van de ANWB Alarmcentrale.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings

Er is een breed scala aan kampeerterreinen, van de luxueuze met zwembad en tennisbaan tot de eenvoudige camping municipal en kamperen bij de boer. Vaak biedt men naast staanplaatsen voor tenten en caravans ook chalets en stacaravans. Voor het hoogseizoen dien je lang van tevoren te reserveren.

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De meeste plekken om te kamperen in Normandië zijn geopend van april tot begin oktober. Zwemkleding en een paraplu behoren hartje zomer in elk geval tot de vakantie-uitrusting. En een trui en een windjack kunnen naast een zonnebril en een zonnebrandcrème ook geen kwaad. Praktisch zijn ook laarzen voor een wandeling bij laag water, en een paar rubberschoentjes voor als je over de kiezelstranden aan de Côte d’Albâtre het water in wilt gaan. De temperatuur van het zeewater is in de zomer altijd aangenaam om te zwemmen met zo’n 18 tot 20°C. Maar het weer blijft wisselvallig – er kan altijd een buitje vallen.

Route naar Normandië

Sinds de autosnelweg A28 vanaf de grens met Picardië via Haute-Normandie naar Le Havre loopt, hoef je niet meer via Parijs te rijden, en is de route korter geworden. Op veel autosnelwegen dien je tol (péage) te betalen, contant of met creditcard. Het wegennet van Normandië is uitstekend, maar blijf in de winter attent op ijzel, vooral in Suisse Normande. ’s Zomers heb je, vooral op sommige kustwegen, zoals van Honfleur naar Trouville of van Deauville naar Cabourg, grote kans in een file terecht te komen. Ook kan het in de zomer of in het weekend druk zijn op de autoweg A13 door het Seinedal (van Parijs naar Le Havre of Caen).

Voor het gebruik van de Franse autosnelwegen betaal je tol. Je kunt ook reizen over de secundaire wegen, maar via de tolwegen gaat het wel het snelst. De rit naar het zuiden kost ongeveer € 50,-. Bij auto's lager dan 2,10 m gaat tol betalen het makkelijkst met een creditcard.