Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Natuur in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon strekt zich uit van de monding van de Rhône tot aan de Pyreneeën. Landinwaarts loopt het omhoog van de stranden aan de Golfe du Lion naar de bergflanken van de Cevennen en de Pyreneeën. Daartussen liggen eindeloos veel mogelijkheden voor activiteiten in de natuur.

Aan de Middellandse Zeekust vormen de departementen Gard, Hérault, Aude en Pyrénées Orientales een strook die nergens breder is dan 100 kilometer. In totaal beslaat Languedoc-Roussillon 27.376 vierkante kilometer en de regio heeft een kustlijn van 220 kilometer. Genoeg te ontdekken!

Landschap vol wijngaarden

Tussen het Rhônedal en de Pyreneeën ligt het omvangrijkste wijnbouwgebied ter wereld, bijna 300.000 hectare. Hier vind je volop gelegenheid om wijnen te proeven bij de verschillende wijnhuizen en in de restaurants en cafés. De productie van rode wijn domineert, waarbij de Fransen vooral gebruikmaken van de druivensoorten grenache, mourvèdre en syrah. Voor witte wijn in Languedoc zijn dat vooral clairette, piquepoul en viognier.

Wandelen in Languedoc-Roussillon

In Haut-Languedoc, langs de grens tussen het mediterrane en het Atlantische klimaat, legt het landschap een grote verscheidenheid aan de dag. Hier verheffen zich de Monts de l’Espinouse en de Caroux tot boven 1000 meter. De altijd groene garrigue maakt geleidelijk plaats voor bossen met kastanjes en naaldbomen. Talloze beekjes storten zich door geweldige rotskloven omlaag naar de dalen van de Orb en de Jaur. Voor een verkenning van het gebied heb je goede wandelschoenen, een mountainbike of een kajak nodig.

Canal du Midi

Het meesterwerk Canal du Midi staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het kanaal is toegankelijk voor pleziervaartuigen. Je kunt hier een comfortabel en rustig boottochtje maken en je hoeft eigenlijk alleen echt goed op te letten bij het passeren van een van de talrijke sluizen. Ook bijzonder: het kalkplateau bij het Canal du Midi. Dit was rond de start van de jaartelling bewoond. Vanaf het terrein van de opgravingen heb je een fantastisch uitzicht op de Étang de Montady, een cirkel in het landschap, die in de 14de eeuw is drooggelegd en door ontwateringskanalen in taartpunten is opgedeeld. Vondsten uit alle perioden van bewoning zijn te zien in het museum ter plaatse.

Ontdek de natuur in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon biedt afwisseling genoeg voor de natuurliefhebber! Wil je meer weten over de natuur in Languedoc-Roussillon? Je leest er alles over in de ANWB Extra reisgids Languedoc-Roussillon.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie over Frankrijk
Leuke tips voor een vakantie naar Frankrijk

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.