Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scootmobiel huren in Spanje

Vraag gesteld door G. vd velde op 20 maart 2019

Ik wil in Alicante een scootmobiel huren gedurende mijn vakantie. Waar moet ik op letten in het huurcontract om verzekerd te zijn voor schade? Kun je e.e.a. ook regelen via een hier afgesloten reisverzekering?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt een scootmobiel huren in Spanje en u wilt weten waar u in het huurcontract op moet letten om verzekerd te zijn voor schade.

WAM-verzekering  en casco-verzekering
Belangrijk is dat de scootmobiel WAM-verzekerd is. Deze dekt de schade die u als bestuurder aan anderen toebrengt. 
Voorts is een cascoverzekering of allriskverzekering (in het buitenland ook wel Collision Damage Waiver – CDW- genoemd) belangrijk. U bent als huurder in principe aansprakelijk voor schade aan de gehuurde scooter. Door deze cascoverzekering beperkt u deze aansprakelijkheid.De inhoud van deze cascoverzekering kan per verzekering verschillen. Soms heeft de verzekering een andere naam dan CDW. De cascoverzekering kent meestal een eigen risico. Vaak kan dit geheel of gedeeltelijk afgekocht worden.

Uitsluitingen
Meestal staan er in de huur en/of-polisvoorwaarden ook welke schade er is uitgesloten van verzekering. Deze schade blijft dan dus voor eigen rekening. Bijvoorbeeld schade ontstaan op onverharde wegen, schade door opzet of (grove) roekeloosheid, schade na gebruik alcohol of drugs. Soms staat er zelfs in dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Lees de huur- en polivoorwaarden dus goed door, voordat u het huurcontract tekent.

Bovengenoemde verzekeringen zult u via de verhuurder moeten afsluiten. Dit kan niet via uw reisverzekering.
Wij hebben op onze website tips staan voor het verzekeren van een huurauto. Deze gelden merendeels ook voor het huren van een scootmobiel. Daar is ook een lijst te vinden met veel gebruikte afkortingen bij buitenlandse verhuurmaatschappijen. Graag verwijs ik u dan ook naar die informatie.