Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanhangerverbod Brenner Bundesstraße

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 maart 2019

Vanaf waar precies begint het aanhanger verbod op de Brenner Bundesstraße (B182) vanaf Innsbruck? Volgens planning rijden wij komende zomer met auto en vouwwagen vanaf de A12 en de A13 richting Bolzano. Vervolgens nemen we afrit 3 richting Mutters en Natters. Dit is de B182. Bij de eerste rotonde verlaten wij deze B182 weer. Uit de informatie van deze website begrijp ik dat het verbod pas ingaat vanaf Schönberg. (Auf der B 182 Brenner Straße wird ab Straßenkilometer 7,530 in der Gemeinde Schönberg bis Straßenkilometer 35,10 in der Gemeinde Gries am Brenner).

Aangezien Schönberg een stuk zuidelijker ligt zou dit geen probleem zijn. Ik zie echter op de adviserende 'Anfahrt' video van de camping wel een glimp van een verbodsbord. 

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Deze vraag is wel heel erg specifiek voor ons. Dit is geen informatie die wij bijhouden helaas. Ik heb op de website gekeken die u doorgeeft en daar staat heel specifiek met kilometers aangegeven waar het verbod begint en eindigt? Op de gestuurde video die in versnelling wordt afgespeeld, kon ik zo gauw geen verbodsbord ontdekken. Maar het lijkt me dat, mocht er een verbod gelden, de camping dit op haar promotiefilmpje wel zou aangeven of op hun website? U zou het nog na kunnen vragen bij de camping of er bij hen iets over bekend is en of ze een advies voor u hebben?
Ik denk dat zij hier wel van op de hoogte zullen zijn.

Ik wens u een prettige vakantie!