Sparen met je ANWB Creditcard

Ontvang rente op je spaartegoed

Heb jij nog geen bestemming voor je spaargeld? Stort het dan op je ANWB Creditcard en profiteer van de financiële voordelen! Ontvang spaarrente en vergroot jouw bestedingsruimte. Geld op je ANWB Creditcard levert rente op en is handig bij grote uitgaven.

Ontvang rente met je creditcard

Je ontvangt rente als je op jouw ANWB Creditcard €500,- of meer aan saldo hebt staan. Deze creditrente is 0,15% op jaarbasis*. Het tarief concurreert met dat van spaarrekeningen bij banken (zonder voorwaarden). De rente op je creditcard kan wel wijzigen. Houd de actuele spaarrentes daarom in de gaten. Ook kunnen aan het opnemen van spaargeld kosten verbonden zijn. Het maximale bedrag van je spaartegoed waarover je rente krijgt, is €1.000.000. Bekijk de Algemene Voorwaarden voor meer informatie.

* Per 1 november 2020 is de huidige effectieve creditrente op jaarbasis 0,01%. Wijzigingen voorbehouden

Vergroot je bestedingsruimte

Sparen met je creditcard heeft voordelen voor je bestedingsruimte. Elke creditcard heeft namelijk een bestedingslimiet: deze limiet bepaalt hoeveel geld je maximaal kunt uitgeven met je creditcard. De limiet  vormt samen met je spaarsaldo de totale bestedingsruimte van je creditcard. Stel dat jouw bestedingslimiet € 5.000,- is en je spaarsaldo €1.000, dan heb jij een totale bestedingsruimte van € 6.000,-. Hoe meer geld je dus spaart op je creditcard, hoe groter je bestedingsruimte wordt en hoe meer geld je maximaal kunt uitgeven met je creditcard. Voor een spaarsaldo op je creditcard ontvang je uiteraard ook rente.

Goedkoper pinnen met je creditcard

Als je geld pint met jouw creditcard moet je daar extra kosten over betalen. Heb je spaarsaldo op je creditcard staan en pin je van dit tegoed, dan betaal je 1% extra kosten met een maximum van € 1,50,- per transactie. Pin je van je bestedingslimiet dan zijn de kosten 4% van het gepinde bedrag.

Hoe stort ik geld op mijn ANWB Creditcard?

Geld storten op je ANWB Creditcard kan heel eenvoudig. Je kunt dit doen via internetbankieren. Het is hierbij handig om je creditcardgegevens en ICS-klantnummer bij de hand te houden. 

Meer informatie over geld storten