Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geld storten op je creditcard

De meeste mensen gebruiken het beschikbare krediet om aankopen mee te doen. Maar wist je dat je ook geld kunt storten op je creditcard? En daarmee kunt betalen? Door te storten vergroot je niet alleen je bestedingsruimte, je ontvangt daarnaast ook rente over het gestorte bedrag!

Hoe stort ik geld op mijn ANWB-creditcard?

Om geld te storten op je creditcard kun je geld overmaken naar onderstaand rekeningnummer. Vermeld bij de overschrijving als omschrijving altijd je ICS-klantnummer; die kun je vinden in Mijn Card Online en de ANWB Creditcard App. Het bedrag wordt binnen 1 tot 3 werkdagen aan je creditcard saldo toegevoegd.

  • ABN AMRO: NL75 ABNA 0844 9970 56 (BIC: ABNANL2A)

Vanaf een buitenlandse bankrekening:

  • IBAN: NL75 ABNA 0844 9970 56
  • BIC: ABNANL2A
  • Adres: ABN AMRO BANK NV
    Postbus 283
    1000 EA Amsterdam

Debetrente betalen

Heb je een openstaand bedrag? Dan is het kosteloos als je dit bedrag binnen 21 dagen terugbetaalt. Betaal je niet terug, dan wordt na een maand je creditcard geblokkeerd. Je komt dus niet onverwachts voor extra kosten te staan. Voor sommige diensten moet je soms betalen, zoals contant geld opnemen in buitenlandse valuta. Voor meer informatie hierover kun je ook terecht bij ICS

Meer informatie over de ANWB Visa Cards

Tijdens je vakantie voldoende bestedingsruimte

Een ander voordeel van geld storten op je creditcard is dat dit je bestedingslimiet vergroot. Is jouw creditcardlimiet dus tijdelijk te laag voor de uitgave(n) die je gepland hebt, dan vergroot je jouw limiet naar eigen wens door geld bij te storten. Hierdoor zal het minder snel voorkomen dat je een betaling niet kan doen vanwege het overschrijden van jouw bestedingslimiet. 

Geld retour via je creditcard

Ook anderen maken soms gebruik van de mogelijkheid om geld op je creditcard te storten. Bijvoorbeeld als je geld terugkrijgt van de firma waarbij je in het buitenland een auto hebt gehuurd. Wanneer je dit met je creditcard deed, is dat de financiële informatie die ze van jou hebben. Geld terugstorten via deze route heeft dan vaak hun voorkeur. Zo’n terugstorting zal bij jou leiden tot een positief saldo op je creditcard. Je kunt dit zonder moeite overboeken naar de betaalrekening die aan je creditcard gekoppeld is.

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.