Geld storten op je creditcard

De meeste mensen gebruiken het beschikbare krediet om aankopen mee te doen. Maar wist je dat je ook geld kunt storten op je creditcard? En daarmee kunt betalen? Door te storten vergroot je niet alleen je bestedingsruimte, je ontvangt daarnaast ook rente over het gestorte bedrag!

Hoe stort ik geld op mijn ANWB-creditcard?

Storten is eenvoudig: je maakt het gewenste bedrag over naar het bankrekeningnummer van International Card Services (ICS) en die stort het vervolgens op jouw creditcard. Hieronder staan de verschillende banknummers, welke jij moet gebruiken is afhankelijk van bij welke bank je zit: 

ABN AMRO: NL75 ABNA 0844 9970 56
ING: NL43 INGB 0005 6353 34
Rabobank: NL88 RABO 0187 4987 92

Vermeld in de omschrijving jouw klantnummer; die kun je vinden in Mijn Card Online en de ANWB Creditcard App. Het bedrag wordt dezelfde dag nog aan je creditcard saldo toegevoegd.

Rente over het saldo op je creditcard

Geld overmaken naar je creditcard is eigenlijk een vorm van sparen. Bij een positief saldo van €500,- of meer op jouw ANWB Card, ontvang je spaarrente over het positieve saldo (maandelijks uitgekeerd). Sinds 1 oktober2018 is die rente 0,15%*. Let wel op: deze rente kan veranderen, want ICS berekent de rente dagelijks. Je krijgt deze spaarrente bij alle ANWB Visa Cards en Mastercards, behalve bij de prepaid Card.

* Per 1 november 2020 is de huidige effectieve creditrente op jaarbasis 0,01%. Wijzigingen voorbehouden

Debetrente betalen

Heb je een openstaand bedrag? Dan is het kosteloos als je dit bedrag binnen 21 dagen terugbetaalt. Betaal je niet terug, dan wordt na een maand je creditcard geblokkeerd. Je komt dus niet onverwachts voor extra kosten te staan. Voor sommige diensten moet je soms betalen, zoals contant geld opnemen in buitenlandse valuta en Gespreid Betalen. Voor meer informatie hierover kun je ook terecht bij ICS

Meer informatie over de ANWB Visa Cards

Tijdens je vakantie voldoende bestedingsruimte

Een ander voordeel van geld storten op je creditcard is dat dit je bestedingslimiet vergroot. Is jouw creditcardlimiet dus tijdelijk te laag voor de uitgave(n) die je gepland hebt, dan vergroot je jouw limiet naar eigen wens door geld bij te storten. Hierdoor zal het minder snel voorkomen dat je een betaling niet kan doen vanwege het overschrijden van jouw bestedingslimiet. 

Geld retour via je creditcard

Ook anderen maken soms gebruik van de mogelijkheid om geld op je creditcard te storten. Bijvoorbeeld als je geld terugkrijgt van de firma waarbij je in het buitenland een auto hebt gehuurd. Wanneer je dit met je creditcard deed, is dat de financiële informatie die ze van jou hebben. Geld terugstorten via deze route heeft dan vaak hun voorkeur. Zo’n terugstorting zal bij jou leiden tot een positief saldo op je creditcard. Je kunt dit zonder moeite overboeken naar de betaalrekening die aan je creditcard gekoppeld is.

Bekijk onze creditcards