Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud en reparatie

Advies over onderhoud en reparatie en wat je zelf kan doen om pech te voorkomen.

  • APK
  • Auto onderdelen

Onderhoud en reparatie

Alles over het onderhoud van jouw auto

Een auto die je in de steek laat, is zó vervelend. Het komt altijd op een onhandig moment. Daarom is onderhoud zo belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat kan leiden tot een grotere pechkans en hogere reparatiekosten. Plus: de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen. Sommige dingen kun je zelf, andere werkzaamheden kun je beter aan de garage overlaten.

Het enige waarvoor je verplicht naar de garage moet, is de jaarlijkse apk-keuring. Zorg er daarnaast voor dat je je auto tijdig zijn onderhoudsbeurten geeft. Als je weinig kilometers rijdt, hoeft je auto doorgaans maar één keer per jaar naar de garage voor een onderhoudsbeurt en kun je deze prima samen laten vallen met de apk-keuring. Rij je vrij veel of heeft je auto een kort onderhoudsinterval, dan moet je je garagist wellicht wat vaker bellen voor een afspraak.

Lees hier alles over het onderhoud door een garage

Vraag het de Wegenwacht

De kans op autopech kun je aanzienlijk verkleinen door het tijdig onderhouden van je auto. Toch kun je de kans op autopech nooit helemaal elimineren. Geeft je auto storingslampjes of begint hij opeens moeilijk te lopen? Stop in dat geval direct op een veilige plek langs de weg en schakel de hulp van de Wegenwacht in. Zij helpen je weer op weg of schakelen extra hulp in als je niet verder kunt rijden.

Wat doe je bij pech? 

Autopech wil je niet hebben, maar als het toch gebeurt, wil je zo snel mogelijk weer verder. Wat doe je bij pech, hoe voorkom je het en wat kun je misschien zelf doen.

APK 

Bij een APK wordt er gekeken of een auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Maar waar wordt specifiek naar gekeken?

Onderhoud door de garage 

Het is verstandig om in ieder geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Dat helpt bij het voorkomen van een hoop narigheid aan je auto en zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Auto onderdelen ABC 

Wat is het, wat doet het en welk onderhoud heeft dit onderdeel van mijn auto nodig? Deze en andere vragen vind je in dit onderdelen ABC.

Airconditioning 

Wat een airco is, weet iedereen wel. Maar hoe werkt het eigenlijk en welke systemen zijn er? Moet je je airco onderhouden en zo ja, hoe doet je dat?

Autoverlichting 

Goede verlichting is van groot belang. Kun je zelf een autolampje vervangen? En hoe zit het eigenlijk met dagrijverlichting?

Ruiten en ruitenwissers 

Goed zicht is heel belangrijk als je in de auto zit. Daarom geven we je tips over autoruiten, ruitenwissers en spiegels.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.