Naar artikel

Schadeherstel

Alles over het herstel van jouw autoschade

Schade aan je auto is nooit leuk. Daarom is het des te belangrijker om de autoschade die je hebt zo snel en gemakkelijk mogelijk te herstellen. Hoe je dat doet en waar je op moet letten, vertellen we je op deze pagina.

Onder onderhoud en reparaties valt ook schadeherstel, al is dit doorgaans vooral ook gekoppeld aan verzekeringsrompslomp. We raden je aan eerst goed uit te zoeken wie er financieel verantwoordelijk is voor de schade na een aanrijding voordat je de schade aan je auto laat herstellen. Dit kan achteraf een hoop administratief gedoe voorkomen. Kortom, wees er zeker van dat je eerst precies weet waar je bij schade na een aanrijding financieel en juridisch staat. Zie ook het artikel uit de Kampioen: Claimen of zelf betalen?

ANWB juridisch advies heeft per stap inzichtelijk gemaakt waar je aan moet denken na een aanrijding of ongeval met je auto. Zo weet je na een schadegeval precies waar je juridisch staat.

Aanrijding en dan?

Herstel van de autoschade

Bij autoschadeherstel via de autoverzekering kiest de verzekeraar vaak het autoschadebedrijf uit en heeft een expert vastgesteld wat de schade is. Soms kun je ook zelf het schadebedrijf uitkiezen, check daarvoor de polis van jouw verzekeringsmaatschappij. Met de ANWB Autoverzekering kun je terecht bij alle door de ANWB-geselecteerde schadeherstelbedrijven.

Meer informatie over de ANWB Autoverzekering
Hoe vind ik een ANWB-geselecteerde schadehersteller bij mij in de buurt?

Kleine schade? Dit kun je zelf ondernemen:

Kleine schades

Voor het herstellen van kleine parkeerschades of stoeprandschades die je zelf hebt veroorzaakt en die je niet via je verzekering wilt claimen (omdat de premie dan wellicht stijgt) kun je ook zonder tussenkomst van de verzekeraar naar een schadebedrijf gaan om je autoschade te laten herstellen. Het repareren van schade is over het algemeen een dure aangelegenheid, dus laat je goed voorlichten waaruit de werkzaamheden bestaan en hoe lang je de auto kwijt bent. Het is ook aan te raden om bij meerdere schadebedrijven langs te gaan, om zo de prijsopgaven voor het herstellen van de schade aan je auto te vergelijken.

Als ANWB-lid kun je nu tegen een voordelige prijs je autoschade laten herstellen binnen één dag!

Lees meer over Vaste Prijs Schadeherstel bij ANWB

Uitdeuken zonder spuiten

Na verloop van tijd kunnen er kleine butsen en deukjes in vooral de zijkanten van de auto komen. Dat is vaak veroorzaakt doordat iemand in een parkeervak naast jouw auto zijn deur tegen jouw auto stoot. Voor het herstellen van dit soort kleine deukjes is uitdeuken-zonder-spuiten, ook wel spotrepair genoemd, een uitkomst. Met een speciale techniek worden de deukjes vanbinnen uit weer ‘terug gedrukt’, zodat het koetswerk na de behandeling weer strak is. Probeer dit niet zelf, want er is zeer speciaal gereedschap voor nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Lees meer over uitdeuken zonder spuiten

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

2,50p/mnd
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.