EV-laden

EV-laden

  • Alle openbare laadpalen in Nederland
  • Laden bij laadpunten in Europa
  • Snelladen bij Fastned station via je kaart of app
Meer informatie

EV-laden met de ANWB Mobiliteitskaart

Met de ANWB Mobiliteitskaart laad je eenvoudig je elektrische auto of hybride op bij alle openbare laadpalen in Nederland. Voor alle vol elektrische auto’s is snelladen van Fastned mogelijk. Om de paal te activeren kan je de mobiliteitskaart voor de scanner houden van de laadpaal.  

Laden in het buitenland

Je kunt steeds beter met de elektrische auto naar het buitenland. Het aantal laadpunten wordt continue uitgebreid. Meld je aan bij de buitenlandse laadpaal met de ANWB Mobiliteitskaart. De leveranciers van de laadpalen bepalen zelf hun tarieven. De kosten zijn afhankelijk van de kilowattuur-prijs.  

Download Fastned App

Met Fastned kun je snel laden langs de snelweg en in de stad. Om gebruik te maken van Fastned kun je de paal activeren met je ANWB Mobiliteitskaart of je gebruikt de Fastned App. Hoe werkt dit? Download de Fastned App en registreer je. Koppel eenmalig je ANWB Mobiliteitskaart aan je Fastned account en je kunt aan de slag. 

Onderweg-app in de Google Play Onderweg-app in de App Store


Bekijk de top vijf van veelgestelde vragen over EV-laden in combinatie met de ANWB Mobiliteitskaart.

In onderstaande video zie je hoe je je auto oplaadt met de ANWB Mobiliteitskaart:


Bekijk het overzicht van alle laadpunten in Nederland en het buitenland.

Veelgestelde vragen EV-laden

Kijk hier voor de instructievideo hoe je elektrisch kunt laden met je ANWB Mobiliteitskaart. Je kunt eenvoudig je auto opladen met de ANWB Mobiliteitskaart. Dit doe je door de kaart voor de laadpaal te houden. Dit doe je als je een laadsessie start en/of stopt. Je kunt ook de Fastned app downloaden, laden, starten en stoppen met de app.

Met je ANWB Mobiliteitskaart kun je je elektrische auto bij alle publieke/openbare laadpunten opladen en, indien je een vol-elektrische auto hebt, ook bij de snellaadstations van Fastned. Uitzondering zijn de PitPoint laadstations. Een overzicht van alle oplaadpunten vind je op oplaadpunten.nl. Kijk hier voor de Fastned-locaties.

Je kunt met de ANWB Mobiliteitskaart elektrisch laden in Nederland, België, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Kijk hier voor alle Fastned locaties. In Nederland kun je tevens gebruik maken van alle publieke/openbare laadpunten. 

Ja, bij de snellaadstations van FastNed kun je binnen 20 minuten je auto opladen met de ANWB Mobiliteitskaart. Kijk hier of je auto geschikt is voor snelladen.

Voor de publieke/openbare laadpunten in Nederland gelden de reguliere tarieven. Voor laden via Fastned betaal je € 0,59 per kWh. Je betaalt géén abonnementskosten of kosten per laadsessie.

Ga naar alle veelgestelde vragen over het EV-laden met betrekking tot de ANWB Mobiliteitskaart.