Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

E-plakette Duitsland

Regel het binnen 3 minuten

E-Plakette

In Duitsland genieten eigenaren van volledig elektrische auto's of plug-in hybrides van enkele voordelen. Deze voertuigen mogen bijvoorbeeld op specifieke plaatsen parkeren en zelfs over busbanen rijden in bepaalde steden. Elektrische auto's met een Duits kenteken worden herkend aan de letter "E" op hun nummerplaat. Voor niet-Duitse kentekens, inclusief Nederlandse, is er nu de speciale "E-Plakette" ontwikkeld, zodat ook zij kunnen profiteren van deze voordelen. De E-Plakkette is voor de plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s die maximaal 50 gram koolstofdioxide per kilometer uitstoten en een elektrische actieradius hebben van minimaal 40 kilometer.

Dit zijn de voordelen:

Onder de voordelen vallen bijvoorbeeld gratis kunnen parkeren, maar ook het gebruik van de busbaan. De blauwe e-sticker brengt in Duitsland voordelen met zich mee, maar let op, het is geen nationaal feestje! Parkeren en andere privileges verschillen zelfs binnen de deelstaten. Dus, voordat je denkt dat de blauwe e-sticker je redt van een parkeerboete, check eerst de lokale regels.

Een duidelijk overzicht met de regels ontbreekt helaas nog, wat het optimaal gebruiken van allee-sticker nog enigszins lastig maakt. Er dient plaatselijk te zijn aangegeven dat voertuigen met deze sticker deze voordelen kunnen genieten (verkeersbord).

Let op! Wij zijn niet aansprakelijk voor een onjuist gebruik van de sticker.