Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer moet je een inboedelverzekering afsluiten?

In huis verzamel je allerlei spullen die voor jou belangrijk zijn. Afgezien van de emotionele waarde, kan je inboedel bij elkaar al gauw veel waard zijn. Daarom is het fijn als dit goed is verzekerd, in het geval van diefstal of schade. Maar wanneer moet je een inboedelverzekering afsluiten?

Inboedelverzekering afsluiten als je gaat verhuizen

Een belangrijk moment voor het afsluiten van een inboedelverzekering, is een verhuizing. Je wilt dat de spullen in je nieuwe onderkomen goed zijn verzekerd, mocht er iets mee gebeuren. Dus ga je voor het eerst op kamers, ga je samenwonen of verhuizen naar een andere stad? Dan is dit een goed moment om je inboedelverzekering te regelen. Heb je al een inboedelverzekering? Dan moet je deze oversluiten of aanpassen, zodat die past bij je nieuwe situatie.

Als je dure spullen in huis hebt

De aankoop van kunst, een dure tv of designmeubelen: al deze zaken kunnen de waarde van je inboedel aanzienlijk verhogen. Wellicht dat je een inboedelverzekering aanvankelijk niet nodig vond, maar zo’n dure aankoop kan dit natuurlijk veranderen. Bij de ANWB is je inboedel tot maximaal € 125.000 verzekerd. Voor sommige zaken, zoals kunst of elektronische apparatuur, geldt bij schade een maximale vergoeding.

Inboedelverzekering afsluiten

Met de ANWB Inboedelverzekering ben je goed verzekerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om je spullen die je thuis achterlaat, ook als je onderweg bent. Bereken je premie en sluit eenvoudig online af.