Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cyberdekking

Goed verzekerd tegen cybercrime

Ook online kan je te maken krijgen met schade. Bij cyberincidenten kan misbruik worden gemaakt van jouw online identiteit of verlies je de toegang tot jouw data, zoals foto's of bestanden. Wil je goed verzekerd zijn in het geval van cybercrime? Breid dan je inboedelverzekering uit met de aanvullende cyberdekking.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Wie is meeverzekerd | ANWB CyberHelpdesk | Vergoedingen

Wat valt onder de cyberdekking?

Met de aanvullende cyberdekking bij je ANWB Inboedelverzekering ben je verzekerd voor de kosten van herstel van jouw data van je laptop, computer, tablet of smartphone. Ook de kosten van het herstel van online identiteitsdiefstal zijn verzekerd.

Wie is er verzekerd?

Alle gezinsleden op hetzelfde adres die op de polis van je ANWB Inboedelverzekering staan, zijn meeverzekerd met deze dekking. Je hele gezin is verzekerd voor cybercrime op alle apparaten zoals jullie laptops, computers, tablets en smartphones. De dekking geldt bovendien wereldwijd, dus ook op vakantie in binnen- en buitenland zijn jullie goed verzekerd.

ANWB CyberHelpdesk

Met de aanvullende cyberdekking heb je toegang tot de ANWB CyberHelpdesk (088 299 3000). Ben je het slachtoffer van cybercrime of vermoed je dat dit het geval is? Dan staan de professionals van de CyberHelpdesk voor je klaar. Zij kijken met je mee en stellen samen met jou het probleem vast. Waar mogelijk helpen ze je om verloren data terug te zetten of systemen te herstellen. Lees meer over de CyberHelpdesk.

Wat wordt er vergoed?

Kan je data niet worden hersteld of teruggezet door de CyberHelpdesk? Dan krijg je een vergoeding voor de kosten van dataherstel, bijvoorbeeld om foto's of andere belangrijke bestanden terug te vinden. Bij online identiteitsdiefstal zijn dat de kosten die je moet maken om jouw eigen online identiteit opnieuw vast te kunnen stellen en te kunnen gebruiken. Per gebeurtenis is de maximale vergoeding € 2.000,-.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.