Eigen risico ANWB Inboedelverzekering

Eigen risico ANWB

Eigen risico ANWB Inboedelverzekering

Als je een ANWB Inboedelverzekering afsluit, heb je standaard een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat wanneer je schade hebt aan jouw inboedel, je de eerste € 100,- van die schade zelf betaalt. Als je de schade laat herstellen door een aangesloten hersteller dan heb je € 100,- minder eigen risico. Dit betekent dus dat als jouw schade € 100,- is en je deze laat herstellen bij een aangesloten hersteller je niks zelf hoeft te betalen. Wil je liever geen eigen risico betalen? Of wil je juist het bedrag van het eigen risico op jouw inboedelverzekering verhogen? Dit is ook mogelijk.

Geen eigen risico of eigen risico verhogen

Het eigen risico van de ANWB Inboedelverzekering is dus standaard € 100,-. Daarnaast heb je de volgende twee mogelijkheden:

  1. Geen eigen risico: je betaalt 25% meer premie. Op het moment van schade betaal je, in de meeste gevallen, niets zelf. Uitzondering is de mobiele telefoon. Bij schade aan de mobiele telefoon geldt altijd een eigen risico van € 50,-.  
  2. Eigen risico verhogen: het is mogelijk om het eigen risico te verhogen naar € 200,-. Je ontvangt in dit geval 7,5% korting op jouw premie. Als er schade is aan jouw inboedel betaal je bij deze optie de eerste € 200,- zelf.

Wanneer betaal je het eigen risico?

In een aantal gevallen betaal je het eigen risico zelf:

  • Bij een mobiele telefoon geldt altijd een eigen risico van € 50,- maar bij schade is het hoogste eigen risico van kracht. Heb je je eigen risico afgekocht? Dan geldt bij schade aan jouw mobiele telefoon nog steeds een eigen risico van € 50,-. Dit eigen risico vervalt wanneer je de schade laat herstellen door een door ANWB geselecteerde hersteller.
  • Andere dekkingssituaties: bij iedere schademelding betaal je het eigen risico zelf, de rest betalen wij tot maximaal verzekerde bedrag. Als je de schade laat herstellen door een aangesloten schadehersteller dan vermindert jouw eigen risico met € 100,-?