Voorwaarden Veilig van Huis Woonverzekering

Alle informatie verzameld

Op deze pagina vind je de voorwaarden die van toepassing zijn op de ANWB Veilig van Huis Woonverzekering.

Voorwaarden voor de woning

Om de Veilig van Huis Woonverzekering af te sluiten, moet je woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Check hier of je huis geschikt is voor deze verzekering.

Mijn huis:

heeft een stenen buitenmuur

heeft geen rieten dak

is geen monument

wordt niet gebruikt voor verhuur*

wordt niet (deels) zakelijk gebruikt**

* Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning verhuurt aan derden. Bijvoorbeeld via Airbnb of onderhuur.
** Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld: praktijkruimte, kantoor, opslag van derden tegen betaling.

Als je niet aan één van de voorwaarden voldoet, kun je in de meeste gevallen wel een ANWB Woonverzekering zonder Veilig van Huis pakket afsluiten. Hiervoor gelden andere voorwaarden en heb je vaak een toeslag voor bijvoorbeeld een rieten dak.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden verzekeringen

Voorwaarden aanvullende dekkingen

Veilig van Huis pakket

Veelgestelde vragen Veilig van Huis Woonverzekering

Je krijgt de volgende apparatuur om jouw woning te beveiligen:
• een camera voor binnen;
• een rookmelder;
• twee bewegingssensoren;
• twee watersensoren;
• een wifi-hub (dit is een kastje waarop alle apparaten zijn aangesloten).

Ook krijg je de ANWB Veilig van Huis app. Als er dan iets gebeurt, dan krijg je daarvan een melding in de app. Je kunt dan direct actie ondernemen. Kun je zelf niet reageren? Dan neemt de ANWB Alarmcentrale contact op met een van de mensen die je vooraf bij ons hebt opgegeven als wij jou niet kunnen bereiken.

Dit kunnen alleen de mensen die je toegang geeft tot de app. Deze kunnen de beelden live bekijken. De beelden zijn 100% privé. Onze medewerkers kunnen jouw beelden dus niet bekijken.

Nee, op dit moment is dat nog niet mogelijk.

Nee, de apparatuur is een onderdeel van onze ANWB Veilig van Huis Woonverzekering. Het is niet mogelijk om alleen de apparatuur te kopen.

Bij beweging en geluid worden jouw clips opgenomen van 12 seconden per clip. De clips zijn 14 dagen voor jou beschikbaar in de app. Je kunt ze zelf bekijken in de app en opslaan op je telefoon.

Bekijk hier het volledige overzicht