Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorwaarden ANWB Woonverzekering

Alle informatie verzameld

Op deze pagina vind je de voorwaarden die van toepassing zijn op de ANWB Woonverzekering.

Voorwaarden voor de woning

Om de ANWB Woonverzekering af te sluiten, moet je woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Geldt één van de onderstaande uitzonderingen voor je woning? Dan is het huis niet geschikt voor deze verzekering.

Mijn huis:
heeft houten buitenmuren*

heeft een rieten dak

is een monument**

wordt gebruikt voor verhuur***

is een vakantiewoning

wordt (deels) zakelijk gebruikt****
heeft een bijgebouw dat groter is dan 100m2
heeft een bijgebouw dat gebruikt wordt als mantelzorgwoning*****

* In verband met een verhoogd brandrisico kun je deze verzekering niet afsluiten bij een woning waarvan de buitenmuren volledig uit hout zijn opgetrokken.

** Je woning is een monument als deze zo door de gemeente of overheid is aangemerkt en op het Monumentenregister staat. Twijfel je of jouw huis een monument is? Check het dan bij de gemeente, overheid of in het Rijksmonumentenregister.

*** Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning of bijgebouwen verhuurt aan derden. Bijvoorbeeld via Airbnb of onderhuur.


**** Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld: praktijkruimte, trimsalon, opslag van derden tegen betaling.

*****
Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van de hoofdwoning met de faciliteiten (keuken, badkamer, toilet, elektra etc.) die een normale woning ook heeft.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden verzekeringen

Heb je voor 9 april 2019 een woonverzekering afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn, vind je op je polis.

Voorwaarden aanvullende dekkingen

Veilig van Huis pakket

Verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen Veilig van Huis Woonverzekering

Bekijk hier het volledige overzicht

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Neem van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur contact op met een van onze collega’s. Wij helpen u graag.