Voorwaarden ANWB Woonverzekering

Alle informatie verzameld

Op deze pagina vind je de voorwaarden die van toepassing zijn op de ANWB Woonverzekering.

Voorwaarden voor de woning

Om de ANWB Woonverzekering af te sluiten, moet je woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Geldt één van de onderstaande uitzonderingen voor je woning? Dan is het huis niet geschikt voor deze verzekering.

Mijn huis:
heeft houten buitenmuren*

heeft een rieten dak

is een monument**

wordt gebruikt voor verhuur***

is een vakantiewoning

wordt (deels) zakelijk gebruikt****
heeft een bijgebouw dat groter is dan 100m2
heeft een bijgebouw dat gebruikt wordt als mantelzorgwoning*****

* In verband met een verhoogd brandrisico kun je deze verzekering niet afsluiten bij een woning waarvan de buitenmuren volledig uit hout zijn opgetrokken.

** Je woning is een monument als deze zo door de gemeente of overheid is aangemerkt en op het Monumentenregister staat. Twijfel je of jouw huis een monument is? Check het dan bij de gemeente, overheid of in het Rijksmonumentenregister.

*** Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning of bijgebouwen verhuurt aan derden. Bijvoorbeeld via Airbnb of onderhuur.


**** Je kunt deze verzekering niet afsluiten als je je (huur)woning zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld: praktijkruimte, trimsalon, opslag van derden tegen betaling.

*****
Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van de hoofdwoning met de faciliteiten (keuken, badkamer, toilet, elektra etc.) die een normale woning ook heeft.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden verzekeringen

Heb je voor 9 april 2019 een woonverzekering afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn, vind je op je polis.

Voorwaarden aanvullende dekkingen

Heb je voor 4 juli 2017 een Mobielverzekering afgesloten? Dan gelden er andere voorwaarden.

Veilig van Huis pakket

Verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen Veilig van Huis Woonverzekering

Het Veilig van Huis Pakket is een unieke combinatie van verzekeren en beveiligen in één. Met het smart beveiligingspakket helpen we je schade zoveel mogelijk te beperken. En als er schade is, dan zetten we alles direct voor je in gang. Van noodreparatie tot en met de schadeafhandeling.

In het smart beveiligingspakket zit de volgende apparatuur om jouw woning te beveiligen:
• een camera voor binnen;

• een bewegingssensor en twee contactsensoren met wifi-bridge

• drie watermelders met wifi-bridge;
(één wifi-bridge is voor de camera en één is reserve).

Ook download je de ANWB Veilig van Huis app. Als er dan iets gebeurt, krijg je daarvan een melding in de app. Je kunt dan direct actie ondernemen. Kun je zelf niet reageren? Dan neemt de ANWB Alarmcentrale contact op met een van de mensen die je vooraf bij ons hebt opgegeven als wij jou niet kunnen bereiken.

Alleen de mensen die je toegang geeft tot jouw huis in de app kunnen de beelden bekijken. Dit doe je door gebruikers uit te nodigen via de “Gebruikers” tab. De beelden zijn 100% privé. Onze medewerkers kunnen jouw beelden dus niet bekijken.

Nee, op dit moment is dat nog niet mogelijk.

Nee, de apparatuur van het Veilig van Huis Pakket is een onderdeel van onze ANWB Woonverzekering. Het is niet mogelijk om alleen de apparatuur uit dit pakket te kopen.

Wel kun je alleen de beveiligingscamera los kopen.

Bij beweging en geluid worden clips opgenomen van 12 seconden per clip. De clips zijn 14 dagen voor jou beschikbaar in de app. Je kunt ze hier zelf bekijken.

Let op: de clips worden na 14 dagen automatisch uit de cloud verwijderd en kunnen daarna niet meer worden opgehaald. Zorg dat je de beelden op tijd op je telefoon opslaat als je deze langer wilt bewaren. Een andere manier van het opslaan van de beelden is door middel van een SD-kaart in de camera.

Bekijk hier het volledige overzicht