Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boot verhuren? Check eerst je bootverzekering.

Je hebt een boot en je wilt je boot verhuren. Heeft dit gevolgen voor jouw bootverzekering? We geven je een aantal tips zodat je weet waarop je moet letten als je jouw boot wilt verhuren.

Boot verhuren? Let op je bootverzekering

Als je van plan bent jouw boot te verhuren, is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan de verzekeraar van jouw boot. Niet alle bootverzekeraars hanteren namelijk dezelfde acceptatie- en polisvoorwaarden bij het verhuren van je boot. Controleer in ieder geval de volgende zaken als je jouw boot wilt verhuren: 

  • Is je boot nog verzekerd tijdens de verhuur en onder welke voorwaarden?
  • Moet je hiervoor extra premie betalen?
  • Hoe lang mag de verhuurperiode zijn?
  • Krijg je te maken met een eigen risico tijdens de verhuur?

Laat je goed informeren over deze zaken zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij een boot verhuren hanteren verzekeraars allemaal hun eigen polisvoorwaarden en tarieven. Houd er ook rekening mee dat jouw boot verhuren een premieverhoging met zich meebrengt.

Heb je een ligplaats in een jachthaven? Geef je verhuurplannen dan ook door aan de beheerder van de jachthaven. Binnen veel jachthavens gelden regels voor het verhuren van eigen boten.

Valt 'boot verhuren' onder de ANWB Bootverzekering?

Het is met een ANWB Bootverzekering niet mogelijk om een boot te verzekeren die (deels) gebruikt wordt voor verhuur. Alleen boten die voor eigen gebruik worden aangeschaft, kunnen bij ons worden verzekerd.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.