Boot verhuren? Check eerst je bootverzekering.

Je hebt een boot en je wilt je boot verhuren. Heeft dit gevolgen voor jouw bootverzekering? We geven je een aantal tips zodat je weet waarop je moet letten als je jouw boot wilt verhuren.

Bootverzekering ANWB - onderhoud

Boot verhuren? Let op je bootverzekering

Als je van plan bent jouw boot te verhuren is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan de verzekeraar van jouw boot. Niet alle bootverzekeraars hanteren namelijk dezelfde acceptatie- en polisvoorwaarden bij het verhuren van je boot. Controleer in ieder geval de volgende zaken als je jouw boot wilt verhuren: 

  • Is je boot nog verzekerd tijdens de verhuur en onder welke voorwaarden?
  • Moet je hiervoor extra premie betalen?
  • Hoe lang mag de verhuurperiode zijn?
  • Krijg je te maken met een eigen risico tijdens de verhuur?

Laat je goed informeren over deze zaken zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij een boot verhuren hanteren verzekeraars allemaal hun eigen polisvoorwaarden en tarieven. Houd er ook rekening mee dat jouw boot verhuren een premieverhoging met zich meebrengt.

Heb je een ligplaats in een jachthaven? Geef je verhuurplannen dan ook door aan de beheerder van de jachthaven. Binnen veel jachthavens gelden regels voor het verhuren van eigen boten.

Valt 'boot verhuren' onder de ANWB Bootverzekering?

Ben je van plan je boot te verhuren en heb je en ANWB Bootverzekering? Dan is je boot alleen na een inspectie en onder bepaalde voorwaarden verzekerd. De voorwaarden hebben vaak te maken met het merk, type en de leeftijd van jouw boot. Er wordt bijvoorbeeld eerder een dekking verleend aan een sloep dan aan een jetski met een flink hoog PK. Ook hanteren wij een maximale verhuurperiode van 6 weken per kalenderjaar en geldt er een premietoeslag. Verhuur je jouw boot en je hebt dat niet aan ons doorgegeven, dan is je boot standaard niet verzekerd tegen schade die is ontstaan tijdens de verhuur. 

Meer over de ANWB Bootverzekering