Bootverzekering
10% korting

Bootverzekering

 • No-claim korting tot 40%
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie
 • Geen eigen risico voor boten tot €50.000,-
Bereken je premie

Bootverzekering

Met de ANWB Bootverzekering ben je bijzonder voordelig uit. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Je no-claim korting kan oplopen tot wel 40%. En als er wat gebeurt, kan je altijd op ons rekenen.

Kies je bootverzekering

Je kiest zelf welke bootverzekering het beste bij je past. Wil jij je alleen verzekeren voor schade die je toebrengt aan een ander? Dan is er de WA-dekking. Wil je ook (een aantal) schades aan jouw boot verzekeren? Dan kies je voor de Basis Casco- of Uitgebreid Cascoverzekering. Daarnaast kan je jezelf aanvullend verzekeren voor ANWB Pechhulp, Ongevallendekking voor Opvarenden en Rechtsbijstand.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Bootverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Na het afsluiten heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Nú 10% korting

Sluit uiterlijk 31 augustus een ANWB Bootverzekering af en profiteer het eerste jaar van 10% korting. Bekijk de voorwaarden.

 

WA Verzekering

 • Schade aan anderen
Meest gekozen

WA + Basis Casco

 • Schade aan anderen
 • Aanvaring
 • Brand, ontploffing, bliksem, storm
 • Diefstal

WA + Uitgebreid Casco

 • Schade aan anderen
 • Aanvaring
 • Brand, ontploffing, bliksem, storm
 • Diefstal
 • Vandalisme
 • Lekvaren
 • Overspanning/inductie
 • Verduistering en joyvaren
 • Vorst
 • Eigen gebrek/constructiefout
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie
 • Geen aftrek nieuw voor oud

Aanvullende dekkingen

Ongevallen Opvarenden

Deze aanvullende Ongevallen voor Opvarendendekking voorziet in een éénmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval van een opvarende van het vaartuig. Bij overlijden is dit € 10.000,- per verzekerde persoon. Bij blijvende invaliditeit maximaal € 40.000,- per verzekerde persoon en maximaal € 500.000,- per schadegebeurtenis.

Verhaalsrechtsbijstand

Het is aan te raden om de aanvullende dekking Verhaalsrechtsbijstand bij je bootverzekering af te sluiten. De verzekering biedt dekking voor:

 • Verhaal kwesties;
 • Contractuele kwesties;
 • Strafzaken.

De maximale vergoeding voor rechtsbijstand bedraagt € 25.000,-.

 

Pechhulp

ANWB Pechhulp op het water: met deze aanvullende dekking krijg je bij pech op het water in Nederland hulp van een van onze ervaren servicemonteurs.

Meer over de Pechhulp

Tips & Service

Overstappen naar een ANWB Verzekering

Wil je overstappen naar een ANWB Verzekering? Dit kun je eenvoudig zelf regelen. Wij helpen je graag op weg.

Is een bootverzekering verplicht?

Is een bootverzekering verplicht?

Een boot is een kostbaar bezit, maar veel booteigenaren blijken niet verzekerd te zijn. Is dit eigenlijk wel toegestaan? Hier lees je er meer over.

Voorkom schade aan je boot

Voorkom schade aan je boot

Met de ANWB Bootverzekering ben je verzekerd voor de meest voorkomende schades. Maar de beste manier om vaarplezier te verzekeren is voorkomen dat er schade ontstaat. ANWB geeft je daarom graag informatie en tips om schade te voorkomen.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op de bootverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de bootverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

No-claim korting tot 40%

Vaar je schadevrij? Dan belonen we dat. Bij de ANWB Bootverzekering kan je in vier jaar tijd de maximale no-claim korting opbouwen. En die kan oplopen tot maar liefst 40%.

30% korting elektrische boten

Heb je een elektrische boot dan ontvang je 30% korting op je premie.

Track & Trace korting

Bij de ANWB Bootverzekering kom je in aanmerking voor 5% korting op de premie als het Track & Trace-systeem voldoet aan EBV 01 categorie 3 certificering.

10% korting op preventiemiddelen

Voorkom diefstal. Je profiteert van 10% korting op preventiemiddelen wanneer je een ANWB Bootverzekering afsluit. Bekijk direct op welke preventiemiddelen je korting krijgt.

Nú 10% extra korting

Je ontvangt nú tijdelijk het eerste jaar 10% actiekorting op de premie van je bootverzekering. Sluit uiterlijk 31 augustus de verzekering af om van de korting te profiteren. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

Top 5 veelgestelde vragen bootverzekering

Iedereen vanaf 12 jaar mag met een open boot van maximaal 7 meter lengte varen. De boot mag vol gas niet harder dan 13 kilometer per uur varen. Dat is bijvoorbeeld een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot, die harder dan 13 kilometer per uur kan varen, maar niet harder dan 20 kilometer per uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot harder gaat dan 20 kilometer per uur dan is de minimumleeftijd 18 jaar en moet de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Wanneer uw kind volgens de hierboven beschreven richtlijnen de boot niet mag besturen, is er geen dekking. Uw boot is dan niet verzekerd.

Ja, dat kan. Wil je jouw boot in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag verzekeren? De ANWB Bootverzekering kan in deze steden jouw vaartuig alleen voor diefstal, brand, vandalisme etc. verzekeren als dit in een bewaakte jachthaven ligt.

De stalling van jouw vaartuig moet een afgesloten terrein zijn. Daarnaast moet er sprake zijn van permanent toezicht (eigenaar woont op hetzelfde terrein). Lees hier meer over de voorwaarden Bootverzekering.

Bij de ANWB Bootverzekering heb je de keuze uit 3 dekkingsgebieden:

Nederland Basis

De boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer, de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

Nederland Uitgebreid

De boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van Nederland met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

Europese binnenwateren

De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Helaas is het niet meer mogelijk om dit te verzekeren.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service