Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Klaar voor het vaarseizoen

Regel het onderhoud van je boot met onze checklist

In de lente en zomer kan je weer heerlijk het water op. Of je boot nu uit de stalling komt of in het water is blijven liggen: het is belangrijk hem goed te onderhouden. Wij hebben een checklist opgesteld met de belangrijkste onderhoudspunten. Zo weet je precies waar je op moet letten voordat je weer gaat varen dit voorjaar.

Snel naar

Download de checklist | Contact & Service

Controleer de motor

In de winter heeft de motor van je boot een tijd stilgelegen. Daarom is het goed om de motor extra na te lopen. Controleer alle kabels, je oliepeil en het koelsysteem. Let ook op dat de slangen niet zijn gaan lekken. Zijn alle vloeistoffen bijgevuld? Start dan de motor om te testen of alles goed werkt.

Check ook de onderkant

Je onderwaterschip is gevoelig voor schade. Check voordat je gaat varen of alles er nog goed uitziet. Maak de onderkant van je boot schoon door losse verf en roest te verwijderen. En breng eventueel een nieuwe laag antifouling coating aan. De losse onderdelen kan je ook controleren, zoals de schroef.

Maak je uitrusting compleet

Is alles wat je nodig hebt nog compleet aan boord? Denk aan je reddingsvesten, reddingsboei en noodvuurwerk. Maar ook aan een zaklamp voor de donkere voorjaarsdagen, waterkaarten en een EHBO-kist. Als je dit jaar in het buitenland het water op wil, heb je een buitenlandcertificaat nodig. Vraag alvast je buitenlandcertificaat aan via WhatsApp of neem contact op per mail

Download de volledige checklist voor het voorjaar

Met deze checklist tik je alle belangrijke onderhoudspunten een voor een af. Zo is jouw boot deze lente en zomer helemaal klaar om te varen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.