Naar artikel

Waar ben ik verzekerd met mijn boot?

Welke dekkingsgebieden zijn er voor het verzekeren van mijn boot?

Het dekkingsgebied is het gebied of land(en) waar de verzekering geldig is. Met de ANWB Bootverzekering kun je kiezen uit 5 dekkingsgebieden.

Nederland Basis

De boot is verzekerd voor vaart en verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer en de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius.

Nederland Uitgebreid

De boot is verzekerd voor vaart en verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van Nederland met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius.

Europese binnenwateren

De verzekering is van kracht voor vaart en verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land (met uitzondering van de Zwarte Zee).

Ligt jouw boot binnen de stadsgrenzen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht? Dan is deze alleen in een bewaakte jachthaven verzekerd tegen diefstal en beschadiging.

Europese zeeën ‘klein vierkant’

De boot is verzekerd voor vaart en verblijf op alle Europese binnenwateren en de Europese zeeën, binnen de volgende begrenzingen:

  • 45 graden Noorderbreedte
  • 63 graden Noorderbreedte
  • 15 graden Westerlengte
  • 30 graden Oosterlengte

Europese zeeën ‘groot vierkant’

De boot is verzekerd voor vaart en verblijf op alle Europese binnenwateren en de Europese zeeën, binnen de volgende begrenzingen:

  • 73 graden Noorderbreedte
  • 24 graden Noorderbreedte
  • 30 graden Westerlengte
  • 35 graden Oosterlengte
     

Let op: ga je met je boot naar Italië, Spanje, Kroatië of Griekenland? Dan heb je een Buitenlandcertificaat nodig.

Ga je op vakantie of een weekend weg met je boot?

Check voor vertrek of je vakantieplannen passen bij het dekkingsgebied dat je gekozen hebt. Wil je je dekking wijzigen? Dat kan je makkelijk telefonisch regelen.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.