Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bescherm jouw boot tijdens de koude wintermaanden

Tips en checklist voor onderhoud aan jouw boot

Vaar jij deze winter door of gaat de boot in de stalling? Wat je ook doet, na een heerlijk vaarseizoen heeft jouw boot wat extra aandacht nodig. Wij hebben een aantal onderhouds tips op een rijtje gezet, waar je op kan letten bij het winterklaar maken van jouw boot. Download onderaan de pagina de volledige checklist voor aan boord.

Snel naar

Download de checklist | Contact & Service

Onderhoud van de romp

Tijdens het varen of bij langer stil liggen kan de romp beschadigen. Gaat jouw boot uit het water voor de winterstalling? Maak de romp dan goed schoon. Verwijder vuil, algen, losse verf en roest. Controleer ook of de schroef geen beschadigingen heeft.

Bescherm de boot tegen vocht en schimmel

In de herfst- en wintermaanden krijgt de boot het extra zwaar te verduren. Zware regenbuien en het water dat afkoelt kan zorgen voor schimmel in het interieur van de boot. Vet alle rubbers van de de luiken in en werk waar nodig de verf bij om onnodige kieren te voorkomen.

Controleer de motor en brandstoffen

Zorg dat de brandstoftank volledig gevuld is. Zo krijg je tijdens de stalling in de wintermaanden zo min mogelijk water in de tank. Daarnaast kun je ook de motorolie verversen. Oude olie kan voor verstopping zorgen. Terwijl verse olie de motor juist smeert en beschermd tegen vocht, roest en corrosie.

Download de volledige checklist voor de winter

Alle tips en adviezen voor het winterklaar maken van jouw boot download je hieronder als checklist.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.