Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Als ik een andere auto koop, wat moet ik dan regelen?

Vergeet niet om ook naar je autoverzekering te kijken

Plannen om een nieuwe auto te kopen of heb je al een andere auto gekocht? Dan is dit hét moment om ook naar je autoverzekering te kijken.

Wat moet ik regelen als ik een andere auto heb gekocht?

Door het grote aanbod van autoverzekeringen is het vaak moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Toch is het belangrijk dat je de juiste autoverzekering voor jouw auto afsluit. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat je goed verzekerd de weg op gaat en dat je bij autoschade goed geholpen wordt. Hieronder lees je welke zaken er bij komen kijken.

1. Wettelijk verplicht: een WA-autoverzekering afsluiten voor je auto

Zodra je de auto op jouw naam hebt gezet, ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) te hebben. De WA-autoverzekering vergoedt schades die je met jouw auto veroorzaakt aan anderen.

2. Kijk gelijk of je de verplichte WA-dekking uit wilt breiden met een casco verzekering

Als je ook schade aan jouw eigen auto wilt verzekeren, bijvoorbeeld bij diefstal of ruitschade, dan sluit je hiervoor een cascoverzekering WA + Beperkte Casco dekking of WA + Volledig Casco (All risk) dekking af.

3. Aanschafwaardegarantie

Koop je een nieuwe auto of jonge occasion? Dan is een dekking voor aanschafwaardegarantie misschien interessant, omdat je hiermee bij een total loss of diefstal in de eerste 3 jaar na aanschaf van de auto de volledige aanschafwaarde vergoed krijgt. Zo kun je met hetzelfde bedrag wat je destijds betaald hebt, op zoek naar een nieuwe auto.  

4. Sluit de verzekering op tijd af

Sluit de verzekering af vóórdat je jouw nieuwe auto ophaalt. Dit omdat de autoverzekering in moet gaan zodra de auto op jouw naam staat.

5. Oude verzekering opzeggen

Vergeet niet om de verzekering van je oude auto op te zeggen. Dit kun je doen zodra je het vrijwaringsbewijs (de verklaring dat de auto niet meer op jouw naam staat) hebt ontvangen. Bij verkoop van je auto kun je altijd jouw autoverzekering direct beëindigen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.