Veilig Rijden Autoverzekering
Nu 15% extra korting

Veilig Rijden Autoverzekering

 • Gratis vervangende auto
 • Geen eigen risico
 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale bij schade
Bereken je premie

Veilig Rijden Autoverzekering

Tot 30% veilige rijderskorting

Als je kiest voor de Veilig Rijden Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Bij een goede rijstijl ontvang je extra veilige rijderskorting op je premie. Deze korting kan oplopen tot 30%.

Korting op basis van je rijstijl

Met de Veilig Rijden Autoverzekering ontvang je veilige rijderskorting. Dit is afhankelijk van hoe veilig je rijdt. Na afloop van ieder kwartaal bepalen wij jouw eindscore en betalen jou de korting uit. Naast dat je profiteert van een lagere premie, lever je ook een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Ontvang 15% kennismakingskorting

Sluit uiterlijk 30 juni 2019 een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af en krijg het eerste jaar 15% kennismakingskorting. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Dekking ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

WA

 • Schade aan anderen
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

WA + Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

Aanvullende dekkingen

Wil je met jouw reguliere ANWB Autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering nog meer zekerheid? Maak dan een selectie uit onze aanvullende dekkingen. Je kan jouw autoverzekering uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke aanvullende dekkingen.

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als alle andere passagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met de dekking ‘3 jaar aanschafwaardegarantie’ krijg je tot 3 jaar na de aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij WA + Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van '3 jaar aanschafwaardegarantie'

Bij een WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco Autoverzekering, heb je standaard vervangend vervoer in Nederland. Wordt je auto in het buitenland gestolen of staat hij daar voor schadereparatie in een garage? Met deze dekking breid je deze service uit naar Europa.

Alleen mogelijk bij WA + Beperkt Casco & WA + Volledig Casco

Meer over Vervangend Vervoer Europa

Je kunt de standaard accessoiredekking uitbreiden van € 2.500 naar € 5.000. Hiermee verzeker je auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht.

Alleen mogelijk bij WA + Beperkt Casco & WA + Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van Accessoiredekking

Hoe werkt het kortingssysteem?

Wij berekenen op basis van jouw rijstijl een rijscore en de daarbij bijbehorende veilige rijderskorting. Na afloop van ieder kwartaal bepalen wij je eindscore en betalen wij de korting uit. Heb je een kwartaal geen korting verdiend? Dan betaal je de 10% korting aan ons terug.

Zeer veilig rijgedrag

20% tot 30% veilige rijderskorting

Veilig rijgedrag

10% tot 20% veilige rijderskorting

Onveilig rijgedrag

0% tot 10% veilige rijderskorting
Omdat je 10% startkorting krijgt, kan het zijn dat je een deel van korting moet terugbetalen.

Service & Tips

24/7 hulp Alarmcentrale

24/7 hulp Alarmcentrale

Heb je schade en wil je direct geholpen worden? De hulpverleners van de vertrouwde ANWB Alarmcentrale zitten dag en nacht voor je klaar en regelen alles voor je.

Veilig Rijden Autoverzekering

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering, bepaalt jouw rijstijl de premie die je betaalt. Meer weten over deze nieuwe vorm van verzekeren? In deze video leggen we het je uit.

Veilig Rijden Awards

Veilig Rijden Awards

ANWB organiseert sinds 2017 de Veilig Rijden Awards. De uitreiking vindt in december plaats en staat in het teken van klanten met een veilige rijstijl flink in het zonnetje zetten.

Jouw Privacy

Jouw Privacy

Wij begrijpen dat je wilt dat de ANWB zorgvuldig met jouw gegevens omgaat. Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen voor het bepalen van jouw rijstijl en het berekenen van de korting.

Meten met een stick

Meten met een stick

Na het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ontvang je een stick/dongel. Dit is een soort stekker die je in de auto plaatst. De stick verzamelt data tijdens al je ritten en houdt je rijstijl bij.

Veilig Rijden app

Veilig Rijden app

Heb je de Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten? Download dan de Veilig Rijden app. Zo heb je direct een duidelijk en volledig overzicht van je rijstijl, rijscore en welke korting je ontvangt op je premie.

Top 5 veelgestelde vragen Veilig Rijden Autoverzekering

De Veilig Rijden Autoverzekering heeft een eigen app waarin je toegang krijgt tot jouw data en tips. Liever via de computer? Log dan met je accountgegevens in op mijn.anwbveiligrijden.nl

Zodra je de stick ofwel dongel hebt geïnstalleerd, ontvang je binnen 48 uur een e-mail waarmee je een Mijn Account aan kunt maken zodat je je eerste feedback kunt ontvangen. Als je geen Mijn Account aanmaakt, kun je ook geen feedback ontvangen. Je ontvangt van ons je eerste feedback binnen 2 weken waarin je minimaal 65 kilometer hebt gereden in Nederland. Deze kun je inzien in je Mijn Account mits je deze aangemaakt hebt. Heb je minder gereden dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat je meer dan 65 kilometer hebt gereden.

De stick/dongel is een soort stekker die je makkelijk in de auto kunt installeren. Deze stick verzamelt data tijdens al jouw ritten. De stick meet het rijgedrag op basis van jouw snelheid, de manier van optrekken, remmen en hoe je de bochten neemt. Je ontvangt van ons feedback op jouw rijgedrag.

De ANWB gaat vertrouwelijk om met jouw data. Hiervoor hebben we de volgende punten opgesteld:

De ANWB verstrekt geen data aan de politie of elk ander (civiel) bevoegd gezag, tenzij:

 • wij fraude vermoeden;
 • jij fraude hebt gepleegd;
 • wij door de wet genoodzaakt zijn deze gegevens te verstrekken.

Meer over privacy

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht