Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 10 minst gestolen auto's

Als tegenhanger van het lijstje met de tien méést gestolen auto’s is het misschien aardig om ook eens te kijken naar die modellen die het mínst worden gestolen. Auto’s waarvan je je eigenlijk niet af hoeft te vragen of ze de volgende dag nog op je oprit staan.

Goede beveiliging is belangrijk, maar zelfs de beste beveiliging van de modernste auto biedt geen 100% garantie tegen diefstal. Wie een bezoekje van dieven zoveel mogelijk wil uitsluiten, kiest daarom voor een van de modellen uit de top 10 minst gestolen auto’s. Ter vergelijking: de meest gestolen auto van Nederland, de Volkswagen Golf, kent een diefstalrisico van 1 op 1.566.

Welke auto's worden het  minst gestolen?*

MerkTypeDiefstalDiefstalrisico 1 op
SuzukiSX40/
Hyundaii20135.174
KiaCee'd134.623
MitsubishiOutlander134.139
NissanNote125.537
HyundaiKona123.180
DaciaSandero119.410
SkodaCitigo118.874
KiaVenga117.758
OpelAgila227.217

*Gemeten over de maanden januari t/m augustus 2021, gebaseerd op de top 100 meest verkochte auto’s van de afgelopen tien jaar.
Bron: Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit

Wat is verzekerd bij autodiefstal?

Of je auto nu wel of niet in de smaak valt bij autodieven: de vraag of diefstal wordt vergoed, hangt af van de dekking die je hebt afgesloten. Met een WA +Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (all risk) autoverzekering krijg je de schade als gevolg van autodiefstal vergoed. Met alleen een WA dekking krijg je geen vergoeding. Je bent dan alleen verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Lees meer over de dekkingen

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

  • Is jouw auto na dertig dagen nog niet teruggevonden? Dan gaan wij over tot afhandeling van de schade. Je kunt daarna snel een andere auto kopen.
  • Lees de voorwaarden m.b.t. vervangend vervoer en schadebedragen de voorwaarden van de reguliere autoverzekering, met name artikel 27, 28, 29 en 30.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.