Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je nieuwe auto verzekeren

Check of je autoverzekering nog wel bij je nieuwe auto past

Stel je hebt een mooie nieuwe auto gekocht, voordat je dan echt de weg op kunt moet je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Hoe werkt dat eigenlijk bij een nieuwe auto? Kan je bijvoorbeeld je schadevrije jaren meenemen naar je nieuwe verzekering? Wij vertellen je er meer over!

WA- autoverzekering is verplicht voor iedereen

Om te beginnen is een autoverzekering verplicht. Sluit daarom je verzekering altijd af voordat je je nieuwe auto komt ophalen. Dit omdat de verzekering in moet gaan zodra de auto op jouw naam staat. En vergeet niet om de verzekering van je oude auto op te zeggen. Dit kun je doen zodra je het vrijwaringsbewijs (de verklaring dat de auto niet meer op jouw naam staat) hebt ontvangen. Bij verkoop van je auto kun je altijd jouw autoverzekering direct beëindigen.

Oriënteer je op de juiste autoverzekering

Naast dat het verplicht is, wil je natuurlijk ook een goede autoverzekering afsluiten voor je auto. De aanschaf van een nieuwe auto is hét moment om eens goed naar je autoverzekering te kijken. Zo is het advies voor een spiksplinternieuwe auto weer anders dan voor een wat oudere tweedehandse auto. Het type auto, maar ook leeftijd en waarde spelen hier een rol in. Past je huidige autoverzekering daarom nog wel bij deze auto of kun je beter overstappen?

Door het grote aanbod van autoverzekeringen kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Vaak geeft de hoogte van de premie bij veel mensen de doorslag, maar het loont om de verschillende autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. In onze video vertellen we je alles over welke zaken komen kijken bij het afsluiten van een autoverzekering voor een nieuwe auto en geven we tips zodat je precies weet waar je op moet letten.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.