Parkeren in Utrecht

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Utrecht

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Utrecht? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Utrecht.

Het eeuwenoude centrum van Utrecht biedt slechts beperkte ruimte voor de auto. Vandaar ook dat parkeren er niet goedkoop is. De P+R  locaties bieden een uitstekend alternatief. Koop je een combikaartje dan heb je bovendien de hele dag vrij reizen met het openbaar vervoer

Mobiel parkeren in Utrecht

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Amsterdam zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat meldt de app voordat je gaat betalen. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store


 

Parkeren op straat en parkeergarages in Utrecht

De stad Utrecht heeft drie tariefgebieden voor parkeren op straat. Parkeren in het centrum kost €4,48 per uur. Het max. dagtarief is € 31,41 het avondtarief € 15,70. Buiten het centrum is het het gebied opgesplitst in 2 schillen van respectievelijk € 3,47  en € 2,4 per uur. Betaling kan met belparkeren of in sommige gevallen met creditcard.

Garages in het centrum van Utrecht zijn goedkoper dan op straat parkeren. De prijs per uur varieert van € 1,55 tot € 4,20 met een maximum dagtarief van € 30,-

In de meeste parkeergarages kan je op verschillende manieren betalen: met contant geld, prepaid, pin of creditcard.

Goedkoop parkeren in Utrecht met P+R parking (Park and Ride - P&R)

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.
Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren