Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Nijmegen

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Den Bosch

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Nijmegen? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Nijmegen.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en beroemd om het Kronenburgerpark de vierdaagse. Het centrum is gezellig en goed bereikbaar. Belangrijk is wel dat je weet waar je kunt parkeren. Dit zijn de beste parkeermogelijkheden en -tarieven in Nijmegen.

Goedkoper parkeren in Nijmegen: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Nijmegen met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeren op straat in Nijmegen

Nijmegen heeft verschillende parkeerzones. Hoe dichter je bij het centrum parkeert, hoe hoger het parkeertarief. Nijmegen Centrum – de rode zone, betaal je van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur, op zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op koopzondag en feestdagen van 09.00 tot 18.00 uur € 3,60 per uur*. In de overige wijken - groen eerste ringzone geldt een tarief van € 2,30 per uur*: op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op koopzondag en feestdagen van 09.00 tot 18.00 uur. In groen tweede ring zone parkeer je relatief het goedkoopste: € 2,30* per uur, maar alleen op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en donderdagkoopavond tot 21.00 uur.  

Parkeren in een parkeergarages in Nijmegen

Het parkeertarief in de parkeergarages in Nijmegen is gelijk aan het straattarief: zo’n € 3,10 per uur*. Maar parkeer je alleen s’ avonds in de parkeergarages betaal je het goedkope tarief, namelijk € 0,50 per uur*. Je kunt ook parkeren op verschillende parkeerterreinen. Het tarief bij de meesten is € 3,10 per uur*, alleen geldt hiervoor niet altijd het goedkope avondtarief. Met een paar uitschieters zoals parkeerterrein de Oude Stad. Hier parkeer je maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur (zondag vanaf 12.00 uur) voor € 2,40 per uur en ’s avonds van 18.00 tot 21.00 uur € 0,50 per uur*. Een dagkaart kost € 7,50 per 24 uur*. Parkeerterrein Waalhaven kost van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur € 2,40 per uur*. Voor zondag geldt dit tarief van 12.00 tot 18.00 uur.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Nijmegen

Nijmegen heeft drie goedkope P+R locaties: Nijmegen Noord, Nijmegen West en Eerste Oude Heselaan. Bij die laatste betaal je € 4 * de hele dag als je met de trien reist en je je vervoersbewijs kunt overleggen. Anders betaal je € 1,79 per uur met een dagtarief van € 10,53*. Bij Noord betaal je € 3,50 per dag*. Lijn 300 rijdt je doordeweeks naar het centrum en lijn 125 in het weekend. Het parkeerkaartje geldt als buskaartje (maximaal 4 personen per kaartje). Er zijn elektrische fietsen beschikbaar. Met je parkeerkaartje kun je een elektrische fiets gratis de hele dag lenen. Meer fietsen huren? Dan betaal je per fiets € 4 voor een halve dag en € 7 voor een hele dag*. P+R Nijmegen West is gratis parkeren. Lijn 2 (St. Maartenskliniek door Lindenholt) en lijnen 12 en 89 op het viaduct over het Maas-Waalkanaal brengen je naar het centrum. Je moet alleen nog wel je buskaartje betalen.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 27/02/2024.

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.