Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Leiden

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Leiden

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Leiden? Lees alles over parkeren in parkeergarages, op straat, de parkeertarieven en P+R locaties in Leiden.

Leiden is een populaire stad. Voor parkeren in het cetrum van Leiden betaal je elke dag, ook op zon- en feestdagen, € 3,50 p/u.

Goedkoper parkeren in Leiden: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert in Leiden? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app. Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Leiden met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Op straat parkeren in Leiden

Bijna alle parkeerplekken op straat zijn bestemd voor vergunninghouders. Bezoekers kunnen met een dagkaart parkeren. Dagkaart kost € 25* (alle zones). Op negen locaties in zone A (centrum) geldt kortparkeren (maximaal 2 uur) en betaal je € 3,50* per uur. Overige zones, net buiten het centrum: zone B1 € 2,80* per uur. Zone B2: eerste en tweede uur € 0,10* euro per uur, daarna € 2,80.* per uur. Kijk op de ANWB Onderweg app waar je het goedkoopst kunt parkeren.  

Parkeerterreinen en parkeergarages in Leiden

Er zijn een aantal parkeergarages zoals Morspoort, Langegracht, Breestraat en Haarlemmerstraat. De tarieven in de parkeergarages in Leiden zijn verschillend. Die lopen uiteen van € 0,40* (Langegracht) of € 1,50* (Haarlemmerstraat en Breestraat) tot € 3,40* per uur en dagtarieven bedragen tussen de € 10* (Monspoort) - € 21*. Daarnaast heeft Leiden drie parkeerterreinen: de Lammermarkt  Kaasmarkt en Morssingel waar je € 2,40* per uur betaald.

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 23/01/2024.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Leiden

Leiden heeft twee P+R locaties. De eerste is Transferium Leiden Haagweg. Deze P+R ligt niet  ver van het centrum van Leiden. Kosten: eerste 15 minuten zijn gratis, 15 t/m 90 minuten € 4,50, daarna betaal je € 1,50 per elk half uur. Maximum dagtarief: € 21,00. Maar je hebt wel gratis vervoer met busjes naar het centrum. De tweede is: Transferium Leiden ’t Schouw en hier kun je gratis parkeren. In acht minuten rijd je met de bus naar het centrum. Die bus vertrekt elke tien minuten. Op koopavonden en zaterdagen rijden er winkelbussen.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.